Μητσοτάκης στο υπουργικό : Θα είναι μια πολύ δύσκολη τουριστική χρονιά – “Είμαστε πανέτοιμοι αλλά ο πήχης είναι πολύ χαμηλά”, τόνισε ο πρωθυπουργός και προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας

Τις δυσκολίες και τις προκλήσεις με την οποία είναι αντιμέτωπη η χώρα εν όψει και της αυριανής, καθυστερημένης έναρξης της τουριστικής περιόδου ανέδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισηγητική του ομιλία στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης. Ταυτοχρόνως, ο κ. Μητσοτάκης παρενέβη και στο κλίμα των ημερών, μετά τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων από το περιεχόμενο της ηχογραφημένης συνομιλίας Μιωνή- Παππά. “Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, η Δημοκρατία μας λειτουργεί. Η διάκριση των εξουσιών είναι απαράβατος κανόνας».

“Σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές» σημείωσε ο κ.  Μητσοτάκης, κάνοντας έναν σύντομο θεσμικό απολογισμό στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, περίπου ένα χρόνο μετά την εκλογική νίκη.

«Πιστεύω ότι και αυτή η θεσμική τάξη, η δημοκρατική και θεσμική κανονικότητα, είναι ίσως η ισχυρότερη απάντηση σε όσους επιχείρησαν να στήσουν μία πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης των θεσμών. Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, η Δημοκρατία μας λειτουργεί. Η διάκριση των εξουσιών είναι απαράβατος κανόνας», σχολίασε στον απόηχο των πρόσφατων αποκαλύψεων που προκαλούν σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, ευχαρίστηκε όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς οι οποίοι συνεργάστηκαν για να μπορούμε να φέρουμε εις πέρας αυτό το οργανωμένο σχέδιο υποδοχής επισκεπτών στην πατρίδα μας, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στο ζήτημα της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας.

“Ξέρουμε, το γνωρίζουμε, ότι ο πήχης είναι πάρα πολύ χαμηλά, θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό”, σημείωσε.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει πρόσθετες παρεμβάσεις για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας. «Παρατηρούμε με πολύ μεγάλη προσοχή το τι συμβαίνει, κυρίως στην αγορά εργασίας, και μαζί με τα συναρμόδια Υπουργεία, πρωτίστως το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας, είμαστε πάντα έτοιμοι -εφόσον χρειαστεί- να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας, κάτι το οποίο αποτέλεσε από την αρχή της κρίσης την πρώτη μας απαράβατη προτεραιότητα», υπογράμμισε.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή