Μίζερη αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ στα μέτρα της κυβέρνησης για την υγεία των πολιτών: “Είναι ιδεοληπτικά”…

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζει στην κυβέρνηση πως «μετά από έναν μήνα κρουσμάτων κοροναϊού επιμένει μόνο σε περιοριστικά μέτρα και δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας». Και υποστηρίζει ότι η «ιδεοληψία της κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές»

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφέρει:

«Η κυβέρνηση αρνείται να προσλάβει άμεσα γιατρούς και απευθύνει εκκλήσεις για εθελοντές.

Αρνείται να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια ώστε να προστεθούν στη δυναμικότητα του εθνικού συστήματος για την αύξηση των ΜΕΘ και την προετοιμασία για τη διαφαινόμενη αύξηση των κρουσμάτων.

Αρνείται να κάνει μαζικά διαγνωστικά τεστ τόσο για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό όσο και για τους πολίτες, όπως γίνεται σε άλλες χώρες, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει ότι τα περιοριστικά μέτρα από μόνα τους δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αντί αυτού, ο ΕΟΔΥ καλεί όσους έχουν συμπτώματα κοροναϊού να μένουν σπίτι τους χωρίς κατ’ οίκον παρακολούθηση, με τους δύο χθεσινούς τραγικούς θανάτους να αποτελούν μία μακάβρια προειδοποίηση.

Αρνείται, τέλος, να προμηθεύσει με εξοπλισμό το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας που μπορεί να κάνει ως 1.000 τεστ την ημέρα, αλλά φροντίζει την ίδια ώρα να πληρώσει 30 εκατ. ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές για να μπορούν να κάνουν το τεστ διάγνωσης όσοι έχουν να πληρώσουν».

Ο Αλέξης Χαρίτσης καταλήγει, υπογραμμίζοντας ότι η «ιδεοληψία της κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Καμία δημοσίευση για προβολή