Μοσχαράκι λεμονάτο με κολοκύθια, της Ελένης Γλύκα Νικολαϊδη

Νόστιμο, καλοκαιρινό, οικογενειακό φαγητό!

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, σε μεγάλα κομμάτια
80 γρ. ελαιόλαδο
350 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μεγάλα κομμάτια
60 γρ. σκόρδο σκελίδες
100 γρ. λευκό κρασί
700 γρ. ζωμός κοτόπουλου
20 κλωνάρια θυμάρι
350 γρ. κολοκύθι, σε μεγάλα κομμάτια (αν είναι μικρά ολόκληρα, αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε κομμάτια)
15 γρ. χυμός λεμονιού
70 γρ. βούτυρο, κρύο
κορν φλάουρ
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Αλατίζουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές. Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι. Μόλις πάρει χρώμα γύρω-γύρω το αποσύρουμε σε ένα ξεχωριστό σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Αντίστοιχη διαδικασία ακολουθούμε και για τα κολοκύθια. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσει….Διαβάστε τη συνέχεια στο Tastyday

 

Καμία δημοσίευση για προβολή