Μωβ (ή μπλε) πατάτα, του Ζαννή Ζουγανέλλη

    Έρχεται από το Περού και δίνει άλλο χρώμα στην ταπεινή πατάτα. Το χρώμα της ποικίλει από κυανό, λιλά έως και βαθύ ιώδες, ανάλογα με το ποσοστό των ανθοκυανίνων που περιέχει. Οι ανθοκυανίνες είναι φυτοχημικές χρωστικές ουσίες που δίνουν σε φρούτα και λαχανικά τα έντονα κόκκινα, μπλε ή ιώδη χρώματα. Η συμβολή τους είναι μεγάλη και στην υγεία μας, διότι κάποιες από αυτές τις ενώσεις είναι ισχυρά αντιοξειδωτικές και μας προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες, εμποδίζουν το σχηματισμό θρομβώσεων, αυξάνουν την καλή χοληστερίνη, συμβάλλουν στη μείωση της κακής, ενισχύουν την άμυνά μας σε φλεγμονές. Η συμβολή τους στα πιάτα μας είναι εξίσου σημαντική, αφού τα έντονα και ιδιαίτερα χρώματα μας «ανοίγουν την όρεξη»

    Μερικές προτάσεις νόστιμες για τον ουρανίσκο, εντυπωσιακές για το μάτι και ενισχυτικές για τον οργανισμό ΕΔΩ : https://www.tastyday.gr/mwb-m-a-a/

    Καμία δημοσίευση για προβολή