Μπουρδέτο : η ιστορία του και η παραδοσιακή κερκυραΐκη συνταγή

    Το Μπουρδέτο, λογίζεται ως μια από τις παραδοσιακές και χαρακτηριστικές συνταγές της Κέρκυρας. Μαζί με την παστιτσάδα και το σοφρίτο συναπαρτίζουν το τρίπτυχο της Κερκυραϊκής κουζίνας…

    Η λέξη είναι καθαρά ιταλικής καταγωγής…

    Σύμφωνα με μια φήμη, η λέξη «Μπουρδέτο»…, προέρχεται, παραφρασμένο πάντα, από το ιταλικό «brodetto» ( υποκοριστικό του brodo = σούπα ) … Η εν λόγω ερμηνεία όμως δεν στέκει καθώς «brodetto»…, στα ελληνικά σημαίνει…, «σουπίτσα»… Όσοι έχουν ζήσει στην Ιταλία και γνωρίζουν την ιταλική κουζίνα, κατανοούν εύκολα πως το ιταλικό «brodetto» ( σουπίτσα )…, ουδεμία σχέση μπορεί να έχει με το κερκυραϊκό Μπουρδέτο…

    Διαβάστε περισσότερα για την ιστορία του Μπουρδέτου, αλλά και την παραδοσιακή συνταγή ΕΔΩ : https://www.tastyday.gr/mpoyrdeto-paradosiakh-kerkyraikh-syntagh/

    Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
    Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

    Καμία δημοσίευση για προβολή