“Να κλείσει τα αυτιά του στους εραστές της ακινησίας” συμβούλευσε ο Χατζηδάκης τον Πατούλη στο εγχείρημα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων

PHOTO_V_STOLIS

Την στήριξή του στο Σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων  παρείχε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, κατά την παρουσίασή του από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη, καθώς και σε πλήθος αυτοδιοικητικών, έστειλε το μήνυμα ότι «σήμερα γίνεται το ξεκίνημα για την ουσιαστική προώθηση της ανακύκλωσης, για μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή διαχείριση απορριμμάτων». Ζήτησε δε από τον κ. Πατούλη να προχωρήσει η Περιφέρεια το σχέδιό της με αποφασιστικότητα,  λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Φίλε Γιώργο, πρέπει να κλείσεις τα αυτιά σου στους εραστές της ακινησίας, σε αυτούς που δεν θέλουν να γίνει τίποτε. Αυτό που χρειάζεται είναι να ξεφύγουμε από τη σφαίρα του λαϊκισμού και της παραδοξολογίας. Το 2014 στην Αττική, για λόγους δήθεν προοδευτικής αντίληψης, ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες μονάδες και τώρα είμαστε αντιμέτωποι με τα βουνά των σκουπιδιών στη Φυλή. Αυτό είναι το κόστος του λαϊκισμού. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πάμε κόντρα στον λαϊκισμό και να ακολουθήσουμε έναν δρόμο κοινής λογικής. Θα πρέπει να γίνει ό,τι γίνεται στην Ευρώπη».

Άλλωστε, το ευρωπαϊκό παράδειγμα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων είχε την ευκαιρία να δει δια ζώσης ο Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στο Παρίσι στο πλαίσιο της κυβερνητικής αποστολής.

Μία ημέρα μετά από την περιήγησή του με τον γενικό γραμματέα διαχείρισης απορριμμάτων, κ. Μανώλη Γραφάκο, σε δυο από τις 140 γαλλικές μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, ο Κωστής Χατζηδάκης, αποτύπωσε στους μετέχοντες στην ημερίδα της Περιφέρειας, την εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας:

«Επισκεφθήκαμε διάφορες εγκαταστάσεις σαν και αυτές που σκέφτεται να δημιουργήσει ο Γιώργος Πατούλης. Είναι η ημέρα με τη νύχτα και δυστυχώς εμείς ήμασταν μέχρι τώρα η νύχτα και οι άλλοι είναι παντού μέρα. Κουβεντιάζουμε εδώ και χρόνια για την ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων και υπάρχει «ιδεολογική συζήτηση». Στη Γαλλία υπάρχουν 140 τέτοιες μονάδες ! Τι κουβεντιάζουμε ; Η θα γίνουμε Ευρώπη ή δεν θα γίνουμε».

Ο Κωστής Χατζηδάκης διαμήνυσε προς όλους ότι «η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πορευτεί  γρήγορα και αποφασιστικά σε μια οριζόντια λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων σε όλη την Ελλάδα» με την αρχή να γίνεται από τη « μαύρη τρύπα» της Περιφέρειας Αττικής, η οποία ενώ έχει το 40% των απορριμμάτων όλης της χώρας, έχει μείνει δραματικά πίσω συγκριτικά και με άλλες ελληνικές Περιφέρειες.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή