Νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τον κοροναϊό ισχύουν από το Σάββατο στο Παρίσι

Νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τον κοροναϊό ισχύουν από σήμερα στο Παρίσι. Μεταξύ άλλων απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων εφόσον δεν μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Επιπλέον, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, που εφαρμόζεται ήδη σε πολλές συνοικίες του Παρισιού, θα επεκταθεί από τις 08.00 το πρωί του Σαββάτου 15 Αυγούστου 2020, τοπική ώρα, σε ένα τμήμα του Σανζ Ελιζέ και στη συνοικία του Λούβρου, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

  • «Εάν η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω, η χρήση της μάσκας μπορεί να καταστεί υποχρεωτική στο σύνολο της πρωτεύουσας» ανέφερε η αστυνομική διεύθυνση.

Το Παρίσι κηρύχθηκε, όπως και το Μπους ντι Ρονε, με πρωτεύουσα τη Μασσαλία, διαμερίσματα όπου η κυκλοφορία του ιού είναι ενεργή. Πλέον, τοποθετείται εκ νέου σε «ζώνη υψηλού κινδύνου μετάδοσης». Και πρόσθεσε: «Το ποσοστό θετικών κρουσμάτων ανέρχεται σήμερα σε 4,14% στο Παρίσι, στο 3,6% στην Ιλ ντε Φρανς έναντι 2,4% κατά μέσο όρο στη χώρα».

  • Οι ηλικίες 15-45 είναι οι πλέον πληγείσες, αν και κρούσματα καταγράφονται σε όλες τις ηλικίες. Όπου η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική, συστήνεται στους πολίτες να τη φορούν όταν υπάρχει συγχρωτισμός.

Επιπλέον, θα ενισχυθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στα μπαρ, τα εστιατόρια και τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων. Σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, θα επιβάλλεται κλείσιμο των καταστημάτων.Οι έλεγχοι για τον κορωνοϊό στο Παρίσι και το αν τηρούνται τα νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα, θα ενισχυθούν, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται και στη χρήση μάσκας στα ΜΜΜ.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή