Νέα επίθεση, κατά της ΕΡΤ αλλά και του Πάνου Καμμένου, εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης

Νέα επίθεση, κατά της ΕΡΤ αλλά και του Πάνου Καμμένου, εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το θέμα της ΕΡΤ, ο κ. Φίλης είπε μεταξύ άλλων: «Το θέμα της ΕΡΤ είναι κομβικό θέμα δημοκρατικών αξιών. Πολλοί μου είπαν ότι συμφωνούν μαζί μου. Τέσσερις φορές σε 1,5 χρόνο έβαλα το θέμα της ΕΡΤ (στα όργανα). Αναβλήθηκε η συζήτηση. Έμαθα από εφημερίδες ότι διορίστηκε διοίκηση που αγνοούσε το κόμμα. Ειπώθηκε και από τον Δραγασάκη, δεν ξέραμε τίποτα».

Ο κ. Φίλης προειδοποίησε: «Θα υποστούμε μεγάλη πολιτική ζημιά. Σας θυμίζω ότι ο Σαμαράς έπεσε και από την ΕΡΤ, που έκλεισε. Δεν είναι παρωνυχίδα, είναι κρίσιμο θέμα. Δεν είναι του Μητσοτάκη οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Είναι λανθασμένη η πολιτική, αυτό είναι το πρόβλημα».

Ο πρώην υπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας ότι «οι παθογένειες του παλιού πολιτικού συστήματος έχουν σχεδόν ενσκήψει και στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίπαλός μας είναι το ύφος και το ήθος της αριστερής διακυβέρνησης. Ολοένα και περισσότερο μοιάζουμε με τους προηγούμενους. Δεν φτάνει το ότι είμαστε διαφορετικοί, πρέπει και να το αποδεικνύουμε κιόλας».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Φίλης είπε: «Το δεύτερο πρόβλημα είναι ο Καμμένος. Είναι στοιχείο αποπολιτικοποίησης να μη συζητάμε αυτό το πρόβλημα σήμερα. Ορθώς πήγαμε με τον Καμμένο και ήταν θετική και παραγωγική η συνεργασία. Σήμερα εξαντλεί τη δυναμική της. Ο Καμμένος θα απογοητευτεί. Θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Είναι καρικατούρα, όχι πολιτική αντίληψη. Να λάβουμε τα μέτρα μας, ώστε να υπάρξει ολοκλήρωση  του προγράμματός μας χωρίς παρεμπόδιση στον λαό».

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή