Νέα έρευνα: Πώς το αβοκάντο καθορίζει την κατανομή του λίπους στην κοιλιά των γυναικών

Ένα αβοκάντο την ημέρα θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανακατανομή του λίπους της κοιλιάς στις γυναίκες προς ένα πιο υγιές προφίλ, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Illinois Urbana-Champaign και συνεργάτες του.

Εκατόν πέντε υπέρβαροι ενήλικες ή/και με παχυσαρκία συμμετείχαν σε μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή που παρείχε ένα γεύμα την ημέρα για 12 εβδομάδες. Οι γυναίκες που κατανάλωναν αβοκάντο ως μέρος της καθημερινής τους διατροφής παρατήρησαν μείωση στο ενδότερο σπλαχνικό λίπος.

Με επικεφαλής τον Naiman Khan, καθηγητή κινησιολογίας και υγείας της κοινότητας στο Ιλινόις, οι ερευνητές δημοσίευσαν τη μελέτη τους, που χρηματοδοτήθηκε από το Hass Avocado Board, στο Journal of Nutrition.

“Ο στόχος δεν ήταν η απώλεια βάρους. Μας ενδιέφερε να καταλάβουμε πώς η κατανάλωση αβοκάντο επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα αποθηκεύουν το σωματικό τους λίπος. Η θέση του λίπους στο σώμα παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία”, δήλωσε ο Khan.

“Στην κοιλιά, υπάρχουν δύο είδη λίπους: λίπος που συσσωρεύεται ακριβώς κάτω από το δέρμα, που ονομάζεται υποδόριο λίπος και λίπος που συσσωρεύεται..

Διαβάστε περισσότερα στο healthmag.gr

 

Καμία δημοσίευση για προβολή