Νέα έρευνα: Πώς το μητρικό γάλα μπορεί να συμβάλλει στην καλή καρδιακή λειτουργία των πρόωρων νεογνών

Νέα έρευνα από το RCSI University of Medicine and Health Sciences καταδεικνύει την ευεργετική επίδραση της κατανάλωσης μητρικού γάλακτος στην καρδιαγγειακή υγεία και την πρόωρη καρδιαγγειακή ανάπτυξη σε πρόωρα βρέφη.

Δημοσιευμένη στο JAMA Network Open, η μελέτη σε 80 πρόωρα βρέφη είναι η πρώτη του είδους που δείχνει ότι τα πρόωρα βρέφη με μεγαλύτερη έκθεση στο γάλα της μητέρας τους είχαν βελτιωμένη και αυξημένη καρδιακή λειτουργία σε ηλικία ενός έτους, με τιμές που πλησιάζουν εκείνες των υγιών τελειόμηνων βρεφών.

Η έρευνα είχε επικεφαλής τον καθηγητή Afif EL-Khuffash, κλινικό καθηγητή παιδιατρικής στο RCSI και σύμβουλο νεογνολόγο στο νοσοκομείο Rotunda, στο Δουβλίνο, σε συνεργασία με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Νοσοκομείο Mount Sinai, Τορόντο. Ιατρική Σχολή του Northwestern University Feinberg. Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ουάσινγκτον. και, Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Τα παιδιά και οι ενήλικες που γεννιούνται πρόωρα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένων ισχαιμικών καρδιακών παθήσεων, καρδιακής ανεπάρκειας, συστηματικής και πνευμονικής υπέρτασης και είναι πιο πιθανό να πεθάνουν ως αποτέλεσμα καρδιαγγειακών παθήσεων. Οι καρδιές των νεογνών, που γεννήθηκαν …. συνεχίστε την ανάγνωση στο healthmag.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή