Νέα εταιρεία για online στοίχημα από ΟΤΕ και Intralot

Τη δημιουργία νέας εταιρείας, η οποία θα ελέγχεται πλειοψηφικά από τον όμιλο ΟΤΕ και Intralot, η οποία θα αιτηθεί άδεια διαδικτυακού στοιχηματισμού.

Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων του ομίλου και σε νέους  τομείς, όπως έχει γνωστοποιήσει ήδη η διοίκηση προχωρώντας και στις σχετικές κινήσεις (π.χ. στο κομμάτι των ασφαλειών, ηλεκτρονικών πληρωμών κ.τ.λ.).

Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα περί συνεργασίας των εταιρειών ΟΤΕ – Intralot στον τομέα παροχής υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου, ο όμιλος επιβεβαιώνει ότι προτίθεται να δραστηριοποιηθεί στο πεδίο αυτό, «και για το σκοπό αυτό η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΟΤΕ Α.Ε. της 12/06/2018 ενέκρινε την  τροποποίηση του καταστατικού της Εταιρείας ως προς τον εταιρικό σκοπό, γεγονός που ανακοινώθηκε στο επενδυτικό κοινό». Εξ’ ού και το «πράσινο φώς» που έδωσε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας για τη δημιουργία της νέας εταιρείας με την Intralot.

Όπως σημειώνει η διοίκηση του Οργανισμού, η οριστική απόφαση για την δραστηριοποίηση αυτή θα εξαρτηθεί από την τελική μορφή του θεσμικού πλαισίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Σχετικά με την φημολογία για ενδεχόμενη εξαγορά ή συμμετοχή του ΟΤΕ ή οιασδήποτε θυγατρικής του στο μετοχικό κεφάλαιο της Intralot Α.Ε. ή και της Intrasoft Α.Ε., ο Οργανισμός σημειώνει ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση, συζήτηση, ή απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ