Νέα παρέμβαση Μέρκελ σε Ερντογάν: Οι Έλληνες δεν αστειεύονται. Να περιμένετε θερμό επεισόδιο

Κομβική αποδεικνύεται η παρέμβαση της Καγγελαρίου Μέρκελ για τη σταδιακή αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ( Open ), στις δύο τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, η επικεφαλής της προεδρεύουσας χώρας στην Ε.Ε φέρεται να διαμήνυσε προς τον Σουλτάνο “ότι οι Ελληνες δεν αστιεύονται, κι αν η Αγκυρα υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της, να περιμένει θερμό επεισόδιο. 

Ειδικότερα, η  Ανγκελα Μέρκελ φέρεται να τόνισε προς την τουρκική πλευρά «να περιμένετε και θερμό επεισόδιο εάν βγάλετε το Ορούτς Ρέις για έρευνες». Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η καγκελάριος φέρεται να είπε  προς τον Ερντογάν πως «η Τουρκία θα έχει πολλά προβλήματα, όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά με ολόκληρη την Ευρώπη, εάν συνεχίσει τις προκλήσεις και ότι οι επιπτώσεις θα είναι πολύ σκληρές».

Οπως όλα δείχνουν, η  Γερμανία επιθυμεί τον  διάλογο, ως μέσο επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών, και θα ήθελε να φέρει στο ίδιο τραπέζι Αθήνα και Αγκυρα.

Βέβαια, από τη γερμανική πλευρά καθίσταται σαφές πως όσο οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Ταυτόχρονα, το ίδιο τονίζει και η ελληνική πλευρά, σημειώνοντας πως «δεν θα κάνουμε διάλογο με το όπλο στον κρόταφο».υ διεµήνυσε- κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο και η… µόνη συζήτηση που θα ξεκινούσε στο πλαίσιο της ΕΕ και της γερµανικής προεδρίας θα αφορούσε τις κυρώσεις εναντίον της Αγκυρας.

Καμία δημοσίευση για προβολή