Νέα παρέμβαση της «Προεδρικής Φρουράς» του ΠΑΣΟΚ χτυπά Φώφη και αβαντάρει Τσίπρα

Η «Νέα Σελίδα» που ανήκει στην οικογένεια των Εκδόσεων Λιβάνη αποκαλύπτει την παρέμβαση της «Προεδρικής Φρουράς» του ΠΑΣΟΚ στις πολιτικές εξελίξεις, με στόχο τη λεηλασία του ΚΙΝ.ΑΛ από τον Αλέξη Τσίπρα.

Με σημερινό «ρεπορτάζ» (20/01) με τίτλο «151 διαλυτικές τάσεις στο ΚΙΝ.ΑΛ.» και υπότιτλο «Ψήφος εμπιστοσύνης, Πρέσπες και προοδευτικό μέτωπο με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνουν περαιτέρω το Κίνημα Αλλαγής» εκτιμά ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. βρίσκεται «σε κατάσταση βέρτιγκο». Και αυτό, κατά την εφημερίδα, οφείλεται μπροστά «στη νέα σελίδα που γυρίζει στην πολιτική σκηνή της χώρας μετά την ανασύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή, τις διεργασίες που δρομολογεί στην Κεντροαριστερά η συμφωνία των Πρεσπών», αλλά και στη «συμπόρευση της Φώφης Γεννηματά» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το «ρεπορτάζ» πάει μάλιστα παραπέρα: Κατηγορεί την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ.  ότι, με τη στάση της, εξυπηρετεί τις «διεργασίες» στον χώρο της Κεντροαριστεράς που «σπρώχνουν» το Κίνημα Αλλαγής «ακόμη μακρύτερα από τον πυρήνα του κεντρώου χώρου και τον κύριο όγκο των αυτοπροσδιοριζόμενων ως προοδευτικών ψηφοφόρων».

Οι «εκτιμήσεις» αυτές του «συστήματος Λιβάνη» έρχονται δύο ημέρες μετά την αβάντα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου στον Αλέξη Τσίπρα , που δεν φαίνεται να αφορά μόνο τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία δηλώνει ότι στηρίζει ο τ. αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός.

Όπως είχε σημειώσει το economicο.gr, δεν είναι άγνωστες, σε όσους παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις, οι προσπάθειες παραγόντων της πάλαι ποτέ «Παπανδρεϊκής φρουράς» να δημιουργήσουν «αντιδεξιό μέτωπο» στα μέτρα του κ. Τσίπρα. Τα πρόσωπα, τα μαγειρέματα και τα πολιτικά συνοικέσια δίνουν και παίρνουν. Η πρόσκληση του πρωθυπουργού σε γιορτινή συγκέντρωση στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη (ιστορικού φίλου και στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου) όπου… τυχαία συνάντησε την Φώφη Γεννηματά, όπως και τυχαία βρέθηκαν μαζί στελέχη της κυβέρνησης και του παλαιού ΠΑΣΟΚ να «τα λένε», είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Με το σημερινό «ρεπορτάζ» της «Νέας Σελίδας» τα πράγματα αποκτούν και… θεωρητική βάση.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ