Νέα πτώση στη Wall Street, παρά τις ανακοινώσεις της Fed ότι θα αγοράσει απεριόριστη ποσότητα κρατικών ομολόγων και άλλων τίτλων για να στηρίξει την αγορά

H Wall Street  οδηγήθηκε τη Δευτέρα σε νέα πτώση, παρά την ανακοίνωση της FED ότι θα αγοράσει απεριόριστη ποσότητα κρατικών ομολόγων και άλλων τίτλων για να υποβοηθήσει την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Αιτία η  δυστοκία της Αμερικανικής Γερουσίας για τη συμφωνία στο τεράστιο πακέτο δημοσιονομικών κινήτρων που έχει εξαγγείλει ο Τραμπ. Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν είχε δηλώσει στο CNBC ότι το Κογκρέσο ήταν «πολύ κοντά» στη συμφωνία για το δημοσιονομικό πακέτο, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να ολοκληρωθεί «σήμερα».

Ο Dow Jones σημείωσε πτώση κατά 582 μονάδες -ενώ είχε φτάσει ενδοσυνεδριακά να χάνει έως και 807 μονάδες- ή 3,04%, για κλείσει στις 18.592 μονάδες.  Ο S&P 500 σημείωσε απώλειες κατά 2,93% κλέινοντας στις 2.237 μονάδες.  Ο Nasdaq κατέγραψε τις μικρότερες απώλειες υποχωρώντας κατά 0,27% στις 6.860 μονάδες και ενώ ενδοσυνεδριακά ήταν ο μόνος δείκτης που γύρισε και σε θετικό έδαφος .

O S&P έχει μειωθεί σχεδόν κατά 35% από το υψηλό του και πλέον κατευθύνεται προς το χαμηλότερο επίπεδό του επί προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ. Όπως περίπου και ο  δείκτης Dow Jones ο οποίος ενδοσυνεδριακά -όταν υποχωρούσε κατά 5%- έφτασε ήδη στην απώλεια όλων των κερδών του από την εκλογή Τραμπ .

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones πέντε έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 25 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Boeing στα 105,62 δολ. με άλμα 10,61 δολ. ή 11,17% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα αναστείλει την παραγωγή της στην περιοχή του Σιάτλ σε μία προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορονοϊού μεταξύ των εργαζόμενων της. Αντίθετα, οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν οι United Technologies (-9,12%), Chevron (-8,71%) και McDonald’s (-7,67%).

  • Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα,οι δείκτες της Wall Street κατέγραψαν τη χειρότερη εβδομάδα τους από τη χρηματοπιστωτική κρίση το 2008, με τον S&P 500 να σημειώνει πτώση πάνω από 13%. Οι άλλοι δύο δείκτες Dow Jones και Nasdaq είχαν καταγράψει απώλειες κατά 17% και 12,6% σε επίπεδο εβδομάδας αντίστοιχα.
Η νευρικότητα ήταν και τη Δευτέρα έκδηλη στο ταμπλό του NYSE, όπου για πρώτη φορά τη  οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά και χωρίς την παρουσία traders, καθώς οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία την έγκριση στο Κογκρέσο του σχεδίου αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομική δραστηριότητα και στα νοικοκυριά.
Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs προβλέπουν συρρίκνωση της αμερικανικής οικονομίας κατά 24% για το δεύτερο τρίμηνο μετά από μείωση κατά 6% το πρώτο τρίμηνο. Η οικονομολόγος της Morgan Stanley, Ellen Zentner, δήλωσε σε σημείωμα την Κυριακή ότι αναμένει μια ιστορική συρρίκνωση κατά 30% το δεύτερο τρίμηνο.

Σύμφωνα με την Chaikin Analytics που επικαλείται το CNBC «Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα προτού αρχίσουν να βελτιώνονται και οι αγορές θα συνεχίσουν να αντανακλούν αυτήν την πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία εκκίνησης θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο και πιθανώς θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στις μετοχές.»

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.