Νέες αυξημένες τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες δίνει η Deutsche Bank

Νέες αυξημένες τιμές-στόχους για τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών δίνει η Deutsche Bank σε νέα έκθεσή της με τίτλο «All about NPEs», στην οποία επιβεβαιώνει ότι η κορυφαία της επιλογή από τον κλάδο παραμένει η Alpha Bank λόγω της ισχυρής κεφαλαιακής της θέσης και των προοπτικών δημιουργίας προ-προβλέψεων κερδών.

Η γερμανική τράπεζα αύξησε την τιμή-στόχο για την μετοχή της Πειραιώς στα 2,70 ευρώ ανά μετοχή, από 1,50 ευρώ προηγουμένως, για την Alpha Bank στα 2 ευρώ, από 1,90 ευρώ προηγουμένως, η νέα τιμή στόχος για την Εθνική είναι στα 2,30 ευρώ από 2,10 ευρώ πριν και η τιμή-στόχος που θέτει για την Eurobank είναι στα 0,80 ευρώ (την οποία δεν κάλυπτε έως ότου ολοκληρωθεί το deal με την Grivalia). Η Alpha Bank είναι η μοναδική για την οποία η γερμανική τράπεζα βλέπει άνοδο στο επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, τα περιθώρια ανόδου τοποθετούνται στο 22% για την Alpha ωστόσο για την Εθνική είναι στο 0% και για την Πειραιώς η Deutsche Bank βλέπει πτώση της τάξης του 6%. H Alpha Bank και η Πειραιώς, όπως επισημαίνει, μπορούν να χρησιμοποιήσουν 2 δισ. ευρώ από τα κεφάλαιά τους για να επιταχύνουν τις πωλήσεις ενεργητικού, μέσω των υψηλότερων προβλέψεων ή να ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους δομή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, η μετατροπή κεφαλαίων σε προβλέψεις μπορεί να προσθέσει 8 ποσοστιαίες μονάδες ή 400 μονάδες βάσης στον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET-1. Για την Εθνική, η απόφαση της μετατροπής των νέων κεφαλαιακών της μοντέλων στο μοντέλο IRB, θα έχει επίπτωση περίπου 130 μονάδων βάσης.

Στα θετικά, η Deutsche Bank αναμένει πως οι πρωτοβουλίες εξοικονόμησης κόστους θα αποδώσουν καρπούς, αντισταθμίζοντας τους αντίθετους ανέμους στα προ-προβλέψεων κέρδη (PPP), ιδιαίτερα το 2021. Προβλέπει ότι η Alpha Bank θα καταγράψει την υψηλότερη αύξηση στα PPP κατά 8% το 2021 και η Πειραιώς την χαμηλότερη στο 2,5%.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Καμία δημοσίευση για προβολή