Νέες φωτογραφίες με βαλίτσες και κουτιά γεμάτα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Καϊλή, στον πατέρα της και στον πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι

Νέες φωτογραφίες με βαλίτσες και κουτιά γεμάτα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Καϊλή

Ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται στις Βρυξέλλες η προδικαστική διαδικασία μέσω της οποίας θα κριθεί εάν η Εύα Καϊλή και άλλοι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση του Qatargate θα προφυλακισθούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία του Βελγίου δημοσίευσε φωτογραφίες από τις βαλίτσες με μετρητά που βρέθηκαν στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτού ,του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι, καθώς και τα λεφτά με τα οποία πιάστηκε επ’ αυτοφώρω ο πατέρας της Ε. Καϊλή.

Το video από το protothema.gr

“Στο πλαίσιο της έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για υποψίες διαφθοράς, με στόχο άτομα που δραστηριοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία κατέσχεσε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή των Βρυξελλών” αναφέρει σε ανάρτησή της η Βελγική Αστυνομία, δημοσιεύοντας και φωτογραφίες με τις επίμαχες βαλίτσες και τα μετρητά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας L’ Echo (οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται, αλλά και δεν διαψεύδονται από τις βελγικές αρχές), μεγάλο μέρος των χαρτονομισμάτων από το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που εντοπίστηκε στις έρευνες είναι καινούρια, τυλιγμένα σε πλαστική ταινία και έχουν εκδοθεί πρόσφατα.

Πλέον θα αναλυθούν τα δακτυλικά αποτυπώματα από τα χαρτονομίσματα και θα γίνει σύγκρισή τους με εκείνα των κατηγορουμένων ή άλλων προσώπων που ανακρίθηκαν. Όμως, όπως σημειώνουν τα βελγικά ΜΜΕ, η διαδικασία αυτή θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθαίρεσε την Εύα Καϊλή από την θέση της αντιπροέδρου με πρωτοφανή πλειοψηφία, ωστόσο ο δικηγόρος της στην Αθήνα αφήνει αιχμές κατά της προεδρίας του ευρωπαϊκού θεσμού, ότι γνώριζε για όσα συνέβαιναν.

Η υπερασπιστική τακτική της Καϊλή

Η υπερασπιστική τακτική της Εύας Καϊλή είναι ξεκάθαρη μέσα από το δελτίο Τύπου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, που είναι ένας από τους πληρεξούσιους δικηγόρους της στην Ελλάδα.

Ο συνήγορός της στην Αθήνα υποστηρίζει ότι η Εύα Καϊλή ήταν εντολοδόχος της προεδρίας του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και πως “δεν γνώριζε για την ύπαρξη των χρημάτων” που βρέθηκαν στο σπίτι της. “Η σαφής και πάγια εντολή προς όλους τους Αντιπροέδρους (του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) είναι να εκπροσωπούν τη θέση του Κοινοβουλίου. Τίποτα άλλο”, τονίζει εκπρόσωπος της Προέδρου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Εν τω μεταξύ, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ στα σπίτια του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, της Εύας Καϊλή, του συντρόφου της και του πατέρα της.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Γιώργο Συριόπουλο, τα περισσότερα από τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή της κας Καϊλή ήταν φρεσκοτυπωμένα. Ελέγχθηκαν και προέκυψε ότι δεν προήλθαν από βελγικές τράπεζες αλλά έφθασαν στο Βέλγιο από την Ιταλία, τη Γαλλία ή την Γερμανία. Ένα ερώτημα είναι πώς έφθασαν στο Βέλγιο, από ποιον, ποιος είναι ο μεσάζοντας μεταξύ των συμφερόντων της χώρας που έχει επιχειρήσει τη διαφθορά των συγκεκριμένων ή εάν προέρχονται από άλλη πηγή.

Συνεχίζονται οι έρευνες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την ίδια ώρα “συνεχίζονται οι έρευνες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, τόσο σε κοινοβουλευτικούς συνεργάτες όσο και στους ευρωβουλευτές. Δηλαδή σφραγίζονται γραφεία, έχουν προχωρήσει σε κατασχέσεις υπολογιστών, έτσι ώστε να βρουν οι αρχές στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στο μέχρι πού έφτανε αυτό το κύκλωμα και ποιοι εμπλέκονται. Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερες αποκαλύψεις, αλλά δεν δίνουν στοιχεία όπως ξέρουμε πριν φτάσουν στο αποτέλεσμα.

Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε νέα έφοδο στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο της έρευνας για το “Qatargate”. Σύμφωνα με το Politico, σφραγίστηκε το γραφείο της Μισέλ Ριό, αξιωματούχου που εργάζεται στην υποεπιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, οι έρευνες για το Qatargate είχαν ξεκινήσει από τον Βέλγο εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ από τον περασμένο Ιούλιο και έμειναν κρυφές αφού δεν καταγράφηκαν στη βάση δεδομένων των βελγικών αρχών.

Ο ίδιος μίλησε στη βελγική εφημερίδα Le Soir και τόνισε ότι “η Δημοκρατία τα έχει παίξει για εμένα”. Σημειώνεται ότι είναι ένας από τους πιο πεπειραμένους δικαστικούς λειτουργούς που διαθέτει η βελγική δικαιοσύνη, με πολλούς συναδέλφους του να τον αποκαλούν “αδέκαστο”.

Καμία δημοσίευση για προβολή