Νέες προκλήσεις από τον Ερντογάν: Επανέρχεται με ζήτημα μουσουλμάνων σε Ελλάδα και Τουρκοκύπριους

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην 38η Συνάντηση της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη.

Νέες προκλήσεις

Ο Ερντογάν κάλεσε τον ισλαμικό κόσμο να μην μένει θεατής «των δεινών των αδελφών μας που διώκονται στην Ελλάδα» ενώ μίλησε ακόμη μια φορά για «τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα και μάλιστα έκανε λόγο για «διωγμούς» σε βάρος της από την Ελλάδα. Επίσης, μίλησε και για την «ΤΔΒΚ» μιλώντας για «παραβιάσεις των δικαιωμάτων τις οποίες υφίστανται οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ελληνικών του τουρκικών ΜΜΕ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέφερε το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα, κάνοντας πάλι λόγο για «τουρκική» μειονότητα και ισχυρίστηκε ότι είναι κλιμακούμενες «οι άδικες και παράνομες πρακτικές που ασκούνται εδώ και χρόνια» σε βάρος της.

Θέμα «τουρκικής» μειονότητας

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «οι άδικες και παράνομες πρακτικές που ασκούνται εδώ και χρόνια κατά της μουσουλμανικής “τουρκικής” μειονότητας στην Ελλάδα συνεχίζονται κλιμακούμενες. Οι θρησκευτικοί ηγέτες των αδελφών μας στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται. Τα ιδρύματα τους και η περιουσία τους καταπατώνται. Δεν τους επιτρέπεται να διδάσκονται τη μητρική τους γλώσσα. Αρνούνται την ταυτότητα τους».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «ο ισλαμικός κόσμος δεν πρέπει πλέον να μένει θεατής των δεινών των αδελφών μας που διώκονται στην Ελλάδα. Γνωρίζετε τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων τις οποίες υφίστανται οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ισλαμικού κόσμου. Πιστεύω ότι θα δώσετε την απαραίτητη υποστήριξη στην “ΤΔΒΚ”, η οποία είναι μέλος παρατηρητής στην Οργάνωσης Τουρκικών Κρατών».

Απάντηση Οικονόμου

Απαντώντας στις προκλήσεις Ερντογάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημείωσε ότι «είναι γνωστό -όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παντού- ότι η χώρα μας είναι μια χώρα που σέβεται απολύτως τα θρησκευτικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, τηρεί πλήρως τις υποχρεώσεις της, όπως αυτές απορρέουν από το Ελληνικό Σύνταγμα. Μακάρι, μιμητές της δικής μας συμπεριφοράς να ήταν κι άλλες χώρες. Η Ιστορία προσφέρει αποστομωτικές απαντήσεις για το πώς είχαν συμπεριφερθεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλες χώρες και συγκεκριμένα η Τουρκία».

Παράλληλα, τόνισε ότι «η ελληνική εξωτερική πολιτική, η στρατηγική της χώρας μας σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση όλης της έκτασης που βρίσκεται εντός της εθνικής μας δικαιοδοσίας, είναι καλά μελετημένη, καλά προετοιμασμένη, πάντοτε με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας και υλοποιείται με τέτοιον τρόπο ώστε να έχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα και όφελος για την ελληνική οικονομία, για την ελληνική κοινωνία και για τους Έλληνες πολίτες. Με σχεδιασμό, με ασφάλεια και με τη λήψη κάθε δυνατής πρόνοιας, για να έχουμε τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή