Νέο φάρμακο-κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca δίνει σωτήρια αποτελέσματα σε ευπαθείς ομάδες, με επιτυχία 77%

Νέο φάρμακο-κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca

Σταθμό στην θεραπεία ευάλωτων ομάδων αποτελεί νέο φάρμακο-κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca. Σε σχετική κλινική μελέτη αποδείχθηκε επιτυχές κατά 77%. Κανείς εξ όσων έλαβαν το κοκτέιλ δεν απέπτυξε σοβαρή Covid-19 και δεν έχασε τη ζωή του από την ασθένεια, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στην δοκιμή έλαβαν μέρος 5.197 συμμετέχοντες, από τον Νοέμβριο, οπότε και άρχισε σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Γαλλία και Ισπανία η κλινική μελέτη.Οι ΗΠΑ έχουν ήδη προπαραγγείλει 700.000 δόσεις του κοκτέιλ προς παράδοση εντός του 2021.

Οι εθελοντές έλαβαν το AZD7442 σε αναλογία 2 προς 1 με εικονικό φάρμακο (placebo).

  • “Χρειαζόμαστε νέες, πρόσθετες προσεγγίσεις όσον αφορά όσους δεν μπορούν να προστατευθούν μόνον από τα εμβόλια κατά της Covid-19”, ανέφερε η Mene Pangalos, εκτελεστική αντιπρόεδρος βιοφαρμακευτικής έρευνας και ανάπτυξης της AstraZeneca, σε δήλωσή της. Σημείωσε ακόμη ότι τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Τα σκευάσματα αντισωμάτων θεωρούνται ένας πιθανός τρόπος για την προστασία ανθρώπων όπως οι καρκινοπαθείς, ο οργανισμός των οποίων πιθανόν να μην αντιδρά καλά στον εμβολιασμό.

Στο Ην. Βασίλειο, την Παρασκευή, εγκρίθηκε η πρώτη θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά της Covid-19, με το πράσινο φως να αφορά σκεύασμα που ανέπτυξαν από κοινού οι Regeneron και Roche.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή