Νέο Κέντρο Μαστού με κορυφαία τεχνολογία στο Μetropolitan General (video)

Το εξειδικευμένο Κέντρο Μαστού του Μetropolitan General, που στόχο έχει την παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου από την πρόληψη μέχρι τη θεραπεία και την αποκατάσταση, εγκαινιάστηκε σήμερα, με αφορμή τον Οκτώβριο που έχει χαρακτηριστεί ως ο μήνας κατά του καρκίνου του μαστού.

Το νέο Κέντρο, αποτελεί το μοναδικό θεραπευτήριο στην Ελλάδα, που διαθέτει το κορυφαίο παγκοσμίως μαστογραφικό σύστημα Mammomat Revelation. Το συγκεκριμένο σύστημα διαθέτει πρωτοποριακά τεχνικά χαρακτηριστικά που προσφέρουν τριπλάσια διαγνωστική ακρίβεια σε σχέση με τα συμβατικά, ενώ φέρει τεχνολογία PRIME που επιτρέπει τη μείωση της δόσης της ακτινοβολίας έως 30% με την καλύτερη δυνατή εικόνα.

Η παρουσίαση του Κέντρου Μαστού, έγινε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ο γενικός διευθυντής του Μetropolitan General Σπ. Κοτρώτσιος, υπογράμμισε ότι η ιδιωτική υγεία δεν είναι προνόμιο των λίγων, επισημαίνοντας πως οι τιμές του νέου κέντρου είναι πλήρως ανταγωνιστικές, πανελλαδικά. Και πρόσθεσε ότι στο νέο κέντρο προτεραιότητα είναι η ολιστική προσέγγιση, από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία.

Η Διευθύντρια του Κέντρου Μαστού Παναγιώτα – Τούλα Χατζηλύρα, ανέφερε στην εισήγησή της, πως «η έννοια του Κέντρου Μαστού προϋποθέτει την κατά το δυνατό άμεση επίλυση των προβληματισμών της ασθενούς και την ακριβή και στοχευμένη διάγνωση των παθήσεων του μαστού. Προσφέρουμε πρωτοβάθμια πρόληψη (screening), αλλά και δευτεροβάθμια διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση σε ασθενείς που έρχονται σε εμάς με διαγνωστικά προβλήματα, έχοντας ήδη επισκεφτεί μη εξειδικευμένα κέντρα και έχουν υποβληθεί σε ελλιπείς ή μη διαγνωστικές εξετάσεις. Για το σκοπό αυτό όλα τα μηχανήματά μας έχουν την δυνατότητα συνεχούς αναβάθμισης ώστε να βρισκόμαστε πάντα στην αιχμή της σύγχρονης διαγνωστικής τεχνολογίας».

Η διευθύντρια Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας και Αποκατάστασης Μαστού Νατάσσα Παζαΐτη υπογράμμισε ότι το κέντρο αποτελεί μια σύγχρονη μονάδα ολιστικής φροντίδας, η οποία στελεχώνεται από εξειδικευμένες ομάδες επιστημόνων, νοσηλευτών, ιατρικό προσωπικό, ενώ οι ασθενείς στηρίζονται με ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές και συμβούλους διατροφής και άσκησης, με στόχο την αποκατάσταση της υγείας και ομορφιάς της ασθενούς, πριν νοσήσει.

Υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο Κέντρο Μαστού ξεπερνάει σε τεχνογνωσία και τεχνολογικό εξοπλισμό πολλά από τα γνωστά και καταξιωμένα κέντρα του εξωτερικού. “Πιστεύουμε στη μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα κάθε γυναίκας. Κύριο μέλημά μας είναι να οικοδομήσουμε μία σχέση σεβασμού και εμπιστοσύνης με την κάθε ασθενή προσωπικά”, κατέληξε.

Το Κέντρο Μαστού στελεχώνεται από τους εξής καταξιωμένους ιατρούς-συνεργάτες του Μetropolitan General: Παναγιώτα-Τούλα Χατζηλύρα, Διευθύντρια Κέντρου Μαστού, Νατάσα Παζαῒτη, Διευθύντρια Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας και Αποκατάστασης Μαστού, Δημήτριο Κορωνάρχη, Διευθυντή Γ΄ Κλινικής Μαστού, Παρασκευή Λιάκου, Γενική Χειρουργό-Ειδική Χειρουργό Μαστού, Αννίβα Τσικκίνη, Χειρουργό Μαστού, Στέργιο Δουβετζέμη, Γενικό Χειρουργό, Κωνσταντίνο Στρατή, Γενικό Χειρουργό, Ιωάννη Δουκουμόπουλο, Γενικό Χειρουργό.

Στη διάρκεια της συνέντευξης, οι γιατροί που στελεχώνουν το κέντρο επεσήμαναν ότι είναι σημαντικό οι ενδιαφερόμενες να απευθύνονται σε εξειδικευμένα κέντρα, τα οποία διαθέτουν κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο καλείται να προβεί σε διάγνωση κατ΄ αρχήν μέσω απεικονιστικών μεθόδων.

Εξαιτίας της εξειδίκευσης, μελέτες κάνουν λόγο για μείωση της θνητότητας σε ποσοστό 40%, καθώς επίσης και για καλύτερη αντιμετώπιση της νόσου σε ποσοστό 20%.

Πηγή: Healthmag.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ