Ο Μητσοτάκης «τρολάρει» τον Τσίπρα: Θέλει να είναι trendy, αλλά κινδυνεύει να γίνει… cringe, με τα «how-to» χωρίς «know-how»

Μπορεί η στρατηγική του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, ενόψει των εκλογών, να είναι η θετική ατζέντα της κυβέρνησης (που κινείται στο δίπλο «τι πετύχαμε-τι θα κάνουμε»), ωστόσο, ευκαιρίας δοθείσης, φροντίζει να «καρφώνει» την αντιπολίτευση και κυρίως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το τρολάρισμα και το μήνυμα

Το ίδιο έκανε και στην ομιλία του κατά την έναρξη της εκδήλωσης, με τίτλο «European Youth Day – Powered by ONNED», στον «Ελληνικό Κόσμο», όπου με αφορμή τα σποτάκια του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο “How To”. Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «τρόλαρε», κατά το κοινώς λεγόμενο, τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς αναφέρθηκε σε «κάποιους που, αντί για λύσεις, προτείνουν σποτακια με “how to”, χωρίς να έχουν το “know how” και με πρωταγωνιστή έναν αρχηγό που θέλει να φανεί trendy, αλλά τελικά κινδυνεύει να γίνει cringe» (καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο τελευταίο από τα σποτάκια).

Από την άλλη, σε πιο σοβαρό τόνο, και ενόψει της διπλής -εκτός μεγάλου απροόπτου- κάλπης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η παγίδα της απλής αναλογικής πρέπει να μετατραπεί σε εφαλτήριο νίκης», προφανώς καλώντας σε μαζική παρουσία στις πρώτες εκλογές και καθαρή νίκη της ΝΔ. «Δεν μπορείτε να ρισκάρετε περιπέτειες ακυβερνησίας» είπε, απευθυνόμενος στους νέους και, στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε «εντολή για δεύτερη φορά στην προκοπή» και υπογράμμισε με έμφαση ότι «η χώρα έχει ανάγκη τη σταθερότητα, τη συνέχεια και τη συνέπεια».

Κατοχυρωμένη αξιοπιστία

Απευθυνόμενος στους νέους, ο πρωθυπουργός είπε ότι, αν μέχρι τώρα έγιναν πολλά, μένουν να γίνουν πολλά περισσότερα, ειδικά για τη νέα γενιά, και ζήτησε την στήριξη τους: «Γι’ αυτό και σε αυτή τη νέα προσπάθεια σας χρειάζομαι, σας θέλω δίπλα μου, να ταξιδέψουμε παντού το μήνυμα ότι όπως χθες λέγαμε το είπαμε και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι το κάναμε, έτσι και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι ό,τι λέμε κι ό,τι θα πούμε για τη δεύτερη τετραετία θα το κάνουμε. Ακριβώς γιατί έχουμε πια αυτήν την αξιοπιστία, κατοχυρωμένη πιστεύω και σε συμπολίτες μας που μπορεί ακόμα να μας αντιμετωπίζουν με κάποια σχετική καχυποψία».

Παράλληλα, αναφέρθηκε συνοπτικά στο κυβερνητικό έργο σχετικά με την αύξηση των θέσεων απασχόλησης των νέων, και του βασικού μισθού, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη επιμόρφωσης όλων στα νέα ψηφιακά εργαλεία που διαμορφώνουν την σημερινή πραγματικότητα, και επισήμανε ότι ο ψηφιακός αναθεωρητισμός δεν πρέπει να αποτελέσει μια καινούργια διαχωριστική γραμμή μεταξύ αυτών που έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία και αυτών που αισθάνονται την τεχνολογία ως απειλή.

«Κρίσιμη μάζα»

Ειδικά, δε, για την ανεργία των νέων, την οποία χαρακτήρισε υψηλή, ωστόσο τόνισε ότι καταγράφει μια σημαντική υποχώρηση αφού -όπως είπε- στις ηλικίες από τα 17 έως τα 29 έτη μειώθηκε τα τελευταία τρία χρόνια κατά 17%, που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρώπη. Προσέθεσε ότι προέχει η δημιουργία θέσεων εργασίας και για να υπάρξουν αυτές οι θέσεις πρέπει να έχουμε πολλές επενδύσεις οι οποίες γίνονται στη χώρα μας, «αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι και η γενιά σας έχει την κατάρτιση, τα εφόδια, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των εργοδοτών μας. Γι’ αυτό και θα εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ενεργές πολιτικές απασχόλησης».

Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην εκδήλωση αυτή -πέραν του ότι γίνεται με την αιγίδα της ΟΝΝΕΔ- είναι και ένα μήνυμα του πρωθυπουργού στους νέους, καθώς αποτελούν μια κρίσιμη εκλογικά μάζα, η οποία, όπως και ο ίδιος αναγνωρίζει, έχει υποφέρει σημαντικά στα χρόνια της κρίσης και πλέον ζητά προοπτική και λύσεις στα μείζονα προβλήματά της (εργασία, μισθοί, στέγαση, σπουδές, κλπ). Οι νέοι αναμένεται να βρεθούν στην προμετωπίδα του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ σε πολλούς τομείς, καθώς κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή τους στις εκλογές για την επίτευξη του στόχου της αυτοδυναμίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή