Νέο PEUGEOT e-BOXER: Μία 100% ηλεκτρική έκδοση η οποία ενισχύει τη «δύναμη της επιλογής»

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των σχεδόν 274.000 μονάδων επαγγελματικών οχημάτων που πουλήθηκαν το 2019, η PEUGEOT ενισχύει ακόμα περισσότερο την επιθετική της στρατηγική στον τομέα των ελαφρών επαγγελματικών μοντέλων της, προσθέτοντας καινούργιες λύσεις στα πλαίσια του καθολικού  εξηλεκτρισμού της γκάμας της.

Επιπλέον του Νέου PEUGEOT e-Expert, η PEUGEOT είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει το Νέο PEUGEOT e-BOXER, μία 100% ηλεκτρική έκδοση η οποία ενισχύει τη «δύναμη της επιλογής» που αποτελεί την κύρια φιλοσοφία της μάρκας. 

Επενδύοντας στην, εδώ και πολλά χρόνια, εμπορική του επιτυχία, με πάνω από 1.250.000 μονάδες να έχουν παραχθεί και πουληθεί σε 110 χώρες, από το λανσάρισμά του το 1994, το PEUGEOT Boxer προσφέρει μία νέα σειρά ηλεκτροκίνητων vans. Το PEUGEOT e-BOXER  διαθέτει :

 • 2 επίπεδα αυτονομίας φθάνοντας μέχρι τα 340χλμ. βάσει του πρωτοκόλλου δοκιμών WLTP (σε διαδικασία πιστοποίησης),
 • 2 τύπους μπαταριών, με ισχύ 37 και 70 kWh,
 • 4 μήκη και 3 ύψη,
 • Ωφέλιμο φορτίο έως1.890 kg (ανάλογα με την έκδοση),
 • Όγκο χώρου φόρτωσης, ίδιο με την έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσεως, έως και 17 μ³.

Χωρίς κανένα απολύτως συμβιβασμό σε θέματα υπηρεσιών, ευκολίας διαμόρφωσης ή ειδικών διασκευών,  για τους επαγγελματίες, το νέο PEUGEOT e-BOXER εξασφαλίζει παράλληλα και ανεμπόδιστη πρόσβαση στα αστικά κέντρα.

Όλα τα εγγενή ποιοτικά χαρακτηριστικά του PEUGEOT Boxer, χωρίς κανέναν απολύτως συμβιβασμό, τώρα και με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Η αγορά των Vans

Η αγορά των ελαφρών επαγγελματικών μοντέλων στην Ευρώπη αγγίζει τις 550.000 μονάδες ανά χρόνο, με το PEUGEOT BOXER να αυξάνει κάθε χρόνο το μερίδιό του. Αξίζει να αναφερθεί ότι η παραγωγή της σημερινής έκδοσης του PEUGEOT Boxer, που λανσαρίστηκε το 2014, ξεπέρασε τις 400.000 μονάδες.

Πρόσφατα αναβαθμισμένο με προδιαγραφές Euro6 και γκάμα προσαρμοσμένη στις εξειδικευμένες χρήσεις των επαγγελματιών, το PEUGEOT BOXER προσφέρεται πλέον και σε 100% ηλεκτροκίνητη έκδοση με την ονομασία PEUGEOT e-BOXER.

Με δεδομένο το γεγονός ότι το 80% σχεδόν των οδηγών ενός επαγγελματικού οχήματος διανύει κατά μέσο όρο λιγότερα από 200χλμ. ημερησίως, μία ηλεκτρική έκδοση του PEUGEOT Boxer θα ήταν μία προφανής επιλογή. Σε αυτό το σκεπτικό, έρχεται να προστεθεί και το γεγονός της ολοένα αυξανόμενης επιβολής περιορισμών σε ότι αφορά την κυκλοφορία στο κέντρο των πόλεων, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο των 100% ηλεκτρικών οχημάτων. Εμείς φροντίσαμε να διατηρήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα του PEUGEOT Boxer, προσφέροντας παράλληλα και ένα όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Το PEUGEOT e-BOXER έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε πελάτη :
 • τεχνίτες (οικοδομή, υδραυλικές & ηλεκτρικές εγκαταστάσεις…), σαν αληθινός συνεργάτης σε καθημερινή βάση,
 • εταιρείες που ενδιαφέρονται για το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα (παραδόσεις αγαθών…),
 • οργανισμοί (νοσοκομεία, δήμοι, κλπ.) που αναζητούν ένα όχημα μηδενικών ρύπων για μεταφορά εξοπλισμού.

Μεγάλη γκάμα αμαξωμάτων : Δυνατότητες ενός ‘Next Gen e-Van’

Το νέο PEUGEOT e-BOXER είναι ασυναγώνιστο σε τομείς όπως η χωρητικότητα φόρτωσης καθώς οι μπαταρίες του είναι τοποθετημένες κάτω από το πάτωμα. Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία της «δύναμης των επιλογών», προσφέρεται σε μία πληθώρα αμαξωμάτων που ταιριάζουν για κάθε χρήση και κάθε επαγγελματική δραστηριότητα.

Βασισμένες σε 3 μεταξόνια (3, 3.45, και 4.04μ.), η έκδοση κλειστού van διατίθεται σε 4 μήκη αμαξώματος (L1, L2, L3 και L4) και 3 ύψη (H1, H2 and H3), και συνολικά 5 διαφορετικούς τύπους αμαξώματος με όγκο φόρτωσης που κυμαίνεται από 8 έως 17μ³ και ωφέλιμο φορτίο έως και 1.890 kg (ανάλογα την έκδοση).

Το νέο PEUGEOT e-BOXER διατίθεται επίσης και σε άλλες εκδόσεις που ικανοποιούν εξειδικευμένες επαγγελματικές ανάγκες διαφόρων διασκευών :

 • Σασί μονοκάμπινο (L2, L3 και L4)
 • Σασί διπλοκάμπινο (L3)
 • Πάτωμα/βάση για αυτοκινούμενο (L3 και L4).

Δυναμική εμφάνιση, εντυπωσιακό στυλ

Το νέο PEUGEOT e-BOXER διατηρεί το δυναμικό και εντυπωσιακό σχεδιασμό της έκδοσης με τον κινητήρα εσωτερικής καύσεως, και διακρίνεται εξωτερικά χάρη στα μονογράμματα :

“e-BOXER” στην πίσω πόρτα,

“e” στα εμπρός φτερά.

Το πορτάκι της πρίζας φόρτισης (στη θέση της τάπας καυσίμου) βρίσκεται στην αριστερή πλευρά κοντά στην πόρτα του οδηγού.

Στο εσωτερικό του νέου PEUGEOT e-BOXER, το ποιοτικό και εργονομικό ταμπλό διαθέτει πληθώρα αποθηκευτικών χώρων και στη θέση του κλασικού μοχλού των ταχυτήτων, υπάρχουν 3 πλήκτρα επιλογής των προγραμμάτων οδήγησης :

 • “D” για Drive,
 • “N” για τη «νεκρά»,
 • “R” για την όπισθεν.

Στην οθόνη του ειδικού εσωτερικού καθρέφτη εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες που αφορούν στην οδήγηση του αυτοκινήτου :

 • Επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας σε ποσοστό,
 • Αυτονομία σε χιλιόμετρα,
 • Τάση σε Volts,
 • Ισχύς σε Amperes,
 • Επιλεγμένη σχέση (D, N ή R).

Το νέο PEUGEOT e-BOXER διατίθεται σε πολλές εκδόσεις και δυνατότητες διαμόρφωσης, χωρίς όμως κανέναν συμβιβασμό στις επιδόσεις, και με αρκετό, όπως πάντα, ωφέλιμο χώρο. Αυτό αποτελεί και την καλύτερη απόδειξη της φιλοσοφία της «δύναμης των επιλογών»!

Μία μοναδική έκδοση PREMIUM με τον παρακάτω στάνταρ εξοπλισμό :

 • Ηχοσύστημα με bluetooth και οθόνη 5ιντσών με χειριστήρια στο τιμόνι,
 • Αισθητήρες παρκινγκ πίσω,
 • Χειροκίνητος κλιματισμός,
 • Αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και καθαριστήρων,
 • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι πλευρικοί καθρέφτες.
 • Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται οι παρακάτω τεχνολογίες :
 • Σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής 9 ιντσών,
 • Κάμερα οπισθοπορείας,
 • Ενεργό σύστημα πέδησης εκτάκτου ανάγκης (active Safety Brake),
 • Προειδοποίηση ακούσιας εκτροπής από τη λωρίδα κυκλοφορίας,
 • Αναγνώριση οδικής σήμανσης
 • Αυτόματη εναλλαγή φώτων πορείας-προβολέων
 • Σύστημα παρακολούθησης τυφλών γωνιών
 • cruise control
 • Έλεγχος πρόσφυσης & έλεγχος κατάβασης
 • Προειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας
 • Φώτα ημέρας LED

100% ηλεκτρική τεχνολογία, οικονομία ενός Next-Gen e-Van

Το νέο PEUGEOT e-BOXER είναι 100% ηλεκτροκίνητο με κινητήρα μέγιστης ισχύος 90 kW (122 hp) με μέγιστη ροπή 260 Nm, διαθέσιμη από μηδενικές στροφές για άμεση απόκριση, πλήρη απουσία κραδασμών, θορύβου, χωρίς αλλαγές ταχυτήτων και, φυσικά, μηδενικές εκπομπές CO2.

Το σύστημα κίνησης, διαθέτει μηχανισμό ανάκτησης ενέργειαςσ που ενεργοποιείται μόλις ο οδηγός αφήσει το πεντάλ του γκαζιού ή όταν πατηθούν τα φρένα.

Η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 110 χλμ./ώ. (και στα 90 χλμ./ώ. για τις εκδόσεις των 4 τόνων).

Το νέο PEUGEOT e-BOXER συνδυάζει τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις με την μέγιστη ικανότητα φόρτωσης, χάρη στην τοποθέτηση των μπαταριών κάτω από το πάτωμα ώστε να μην επηρεάζεται στο ελάχιστο ο όγκος φόρτωσης.

Η συγκεκριμένη διάταξη εξασφαλίζει επίσης και τον ιδανικό βαθμό ακαμψίας, παρέχοντας ταυτόχρονα και την ίδια ευχαρίστηση στην οδήγηση όπως οι εκδόσεις με τον κινητήρα εσωτερικής καύσεως, και αυτό χάρη στην ιδανική κατανομή του βάρους.

Το νέο PEUGEOT e-BOXER διατίθεται με δύο τιμές αυτονομίας.

Αναλόγως των απαιτήσεων, το μοντέλο μπορεί να διατεθεί με 2 τύπους μπαταριών ιόντων λιθίου, με ισχύ 37 ή 70 kWh.

Οι εκδόσεις L1 και L2 διατίθενται με μπαταρία ισχύος 37 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως και 200χλμ. (τιμή που βρίσκεται σε φάση πιστοποίησης) βάσει πρωτοκόλλου WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures).

Οι εκδόσεις L3 και L4 (καθώς και η έκδοση L2 σασί) διατίθενται με μπαταρία ισχύος 70 kWh που τους εξασφαλίζει αυτονομία έως και 340χλμ. (τιμή που βρίσκεται σε φάση πιστοποίησης βάσει του ίδιου πρωτοκόλλου).

 

Η φόρτιση είναι συμβατή με 2 τύπους παροχής (για φόρτιση με καλώδιο mode 2 ή mode 3 από παροχή εναλλασσόμενου ρεύματος) και τύπο combo CCS 4 (για ταχεία φόρτιση με καλώδιο mode 4 από παροχή συνεχούς ρεύματος).

Το νέο PEUGEOT e-BOXER διαθέτει στο στάνταρ εξοπλισμό του ένα διπλό ενσωματωμένο φορτιστή  (μονοφασικό 7 kW και τριφασικό 22 kW), που εξυπηρετεί όλες τις χρήσεις και ταιριάζει σε κάθε λύση φόρτισης.

 Οι εκτιμώμενοι χρόνοι φόρτισης είναι ως ακολούθως :

 • από δημόσιο σταθμό φόρτισης : 1 ώρα για 80% της πλήρους φόρτισης (μπαταρία 37 και 70kWh) με φορτιστή 50 kW
 • από Wall Box 22 kW : 5 ώρες για πλήρη φόρτιση (μπαταρία 37kWh) ή 9 ώρες (μπαταρία 70kWh) με ενσωματωμένο τριφασικό φορτιστή (22 kW),
 • Από Wall Box 7.4 kW : 6 ώρες για πλήρη φόρτιση (μπαταρία 37kWh) ή 12 ώρες (μπαταρία 70kWh) με ενσωματωμένο μονοφασικό φορτιστή (7 kW). 

Το eco-σύστημα PEUGEOT

Με στόχο την υποστήριξη των πελατών της σε θέματα ενεργειακής μετάβασης, η PEUGEOT λανσάρει μία σειρά υπηρεσιών βασισμένων σε 3 πυλώνες :

 Easy-Charge ή αλλιώς, πώς θα εξασφαλίσουμε στον πελάτη μας την εύκολη πρόσβαση σε διάφορες λύσεις φόρτισης :

Προσφορά λύσης φόρτισης για το σπίτι ή το χώρο εργασίας, μέσω μίας ευρείας γκάμας εξοπλισμού (ενισχυμένη παροχή, Wall box, Smart Wall box), προσφορά διάγνωσης που αξιολογεί την ηλεκτρική εγκατάσταση και της ιδανικής λύσης φόρτισης μέχρι την τελική εγκατάσταση.

Προσφορά για δημόσια φόρτιση μέσω των Υπηρεσιών Free2Move, που περιλαμβάνει το ‘πάσο φόρτισης’ με πρόσβαση σε ένα δίκτυο πάνω από 195.000 σημείων σε ολόκληρη την Ευρώπη: προεπιλογή των σταθμών ανάλογα με την απόσταση, την ταχύτητα και το κόστος επαναφόρτισης, μέσω της εφαρμογής (app) Free2Move Services.

 Easy-Move ή αλλιώς, πώς θα εξασφαλίσουμε, σε κάθε περίπτωση, τη μετακίνηση του πελάτη μας:

Η εφαρμογή Free2Move Services περιλαμβάνει επίσης και ένα εργαλείο προγραμματισμού του ταξιδίου το οποίο λαμβάνει υπόψη του την αυτονομία, τη θέση των σταθμών φόρτισης στο δρόμο, τη μορφολογία του εδάφους και τα όρια ταχύτητας.

Mobility Pass: εκτεταμένη και εγγυημένη μετακίνηση χάρη σε μία ενιαία χρέωση ενοικίασης αυτοκινήτου που σας δίνει τη δυνατότητα χρήσης ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, οποτεδήποτε το απαιτούν οι ανάγκες σας

Easy-care ή αλλιώς, πώς θα εξασφαλίσουμε τον πελάτη μας να ανακαλύψει όλες τις φάσεις της διαδικασίας και να του παρέχουμε την ευχαρίστηση της απροβλημάτιστης χρήσης του αυτοκινήτου του :

Νέοι εξομοιωτές και ψηφιακές διαδρομές που τον βοηθούν να μάθει τα πάντα σχετικά με την ηλεκτροκίνηση στις ιστοσελίδες της PEUGEOT,

Η μπαταρία καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000χλμ. για το 70% της ισχύος της.

Το νέο PEUGEOT e-BOXER ενσαρκώνει περίφημα τη φιλοσοφία της «δύναμης της επιλογής» και η PEUGEOT δεσμεύεται για τον περεταίρω εξηλεκτρισμό των μοντέλων της.

Το νέο PEUGEOT e-BOXER στηρίζεται σε 3 πυλώνες :

 • Εξασφάλιση : προσφορά μίας γκάμας 100% εξηλεκτρισμένων επαγγελματικών μοντέλων μέχρι το 2021,
 • Ευχαρίστηση : απαράμιλλες επιδόσεις με την έννοια της οδηγικής απόλαυσης στο DNA κάθε PEUGEOT,
 • Απλότητα : υποστήριξη των πελατών καθόλη τη διαδικασία αγοράς και συντήρησης.
Το νέο PEUGEOT e-BOXER θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 1ο τρίμηνο του 2021.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή