Νέο σκάνδαλο στο Λευκό Οίκο. Χοντρές μίζες για ένα ραντεβού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Νέο σκάνδαλο έχει ξεσπάσε στην αμερικανική πρωτεύουσα, καθώς όλοι συζητούν αν για να κλείσεις ραντεβού με τον Πρόεδρο χρειάζεται να λαδώσεις κάποιον νυν ή πρώην συνεργάτη του.

Ήδη οι αμερικανικές αρχές ερευνούν μια υπόθεση που μυρίζει από μακριά. Ο Michael Cohen, πρώην προσωπικός δικηγόρος του Donald Trump,  εμφανίζεται να έχει μεσολαβήσει επ’ αμοιβή, προκειμένου να κανονίσει συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και του προέδρου της Ουκρανίας.

Η αμοιβή που πήρε ο νομικός σύμβουλος του αμερικανού προέδρου είναι τουλάχιστον 400 χιλιάδες δολάρια. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Trump γνώριζε ακριβώς για το ρόλο και για την αμοιβή του συνεργάτη του.

Η συνάντηση Trump – Poroshenko

Η συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων έγινε στο Λευκό Οίκο πέρυσι τον Ιούνιο και αφορούσε την ανάμειξη της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ήταν σημαντικό για τον ηγέτη της Ουκρανίας να γίνει η επίσκεψη αυτή πριν τη συνάντηση του Trump με τον Putin.Και σε τέτοιες περιπτώσεις το χρήμα δεν μετράει…

Μάλιστα το deal προέβλεπε ότι η συνάντηση θα έπρεπε να εμφανιστεί στον Τύπο ως ένα σημαντικό γεγονός, δηλαδή κάτι παρακάνω από μερικά φωτογραφικά ενσταντανέ μίας χειραψίας.

Κανείς δεν γνώριζε το έγκλημα

Το θέμα έχει δημιουργήσε νέο σκάνδαλο στην Ουάσινγκτον. Φυσικά, τόσο ο Cohen όσο  και οι αξιωματούχοι της ουκρανικής κυβέρνησης αρνούνται τέτοιου τύπου κατηγορίες, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος ισχυρίζεται ότι δε γνώριζε απολύτως τίποτε για αυτό το παρασκήνιο.

Και ο διευθυντής της καμπάνιας του Trump

Περισσότερα σε λέξεις

Αλλά και άλλος συνεργάτης του Donald Trump, ο διευθυντής της προεκλογικής καμπάνιας του Paul Manafort,  φέρεται να χρηματοδοτήθηκε με εκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο του 2016 για προωθήσει ρωσικά συμφέροντα στην Ουκρανία.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας στις ΗΠΑ επήγγειλε κατηγορίες στον Manafort για συνωμοσία, ξέπλυμα χρήματος και φορολογική απάτη.

Τι σημαίνει αυτό για την Αμερική

Οι Ουκρανικές αρχές ψάχνουν τις  παραπάνω υποθέσεις, αναζητώντας την πηγή και τα πλοκάμια της διαφθοράς στη χώρα τους. Είναι προφανές ότι μία “περίεργη” εξέλιξη των ερευνών αυτών είναι πιθανόν να επηρεάσει τις οι καλές σχέσεις της Ουκρανίας με τις ΗΠΑ. Και οι αμερικανοί πολίτες θα έχουν περισσότερα στοιχεία τότε για να αμφισβητούν τις πρακτικές του προέδρου τους.

Με δυο λόγια

Ο Trump, νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει σταδιοδρομήσει ως δεινός επιχειρηματίας και το σίγουρο είναι ότι ξέρει πως να κινείται στις γκρίζες ζώνες των business. Tώρα όμως είναι ο αρχηγός του Λευκού Οίκου…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή