Ο Αλ. Τσίπρας αντιμέτωπος με τη λερναία ύδρα της εσωστρέφειας που του κρύβει τον πολιτικό ορίζοντα – Αταξία και αποσύνθεση στο ΣΥΡΙΖΑ

Ένταση μεταξύ Τσακαλώτου και Τσίπρα

Στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα “Βήμα της Κυριακής” στήριξε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι τον βοήθησε στη σύγχυση του 2015, τον ξελάσπωσε κυριολεκτικά στη δεύτερη φάση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και “ανέδειξε την αστική ευγένειά του” υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να χαρακτηρίζονται πολιτικοί απατεώνες οι αντίπαλοι.

Η εφημερίδα ψέγει τον “μικρό“, όπως τον χαρακτηρίζει Αλ. Τσίπρα, που απειλεί με “πολιτικό εξοστρακισμό” τον πρώην ΥΠΟΙΚ τον οποίο η εφημερίδα χαρακτηρίζει “ηθικά, πνευματικά και πολιτικά ξεχωριστό”.

Το άρθρο αυτό συζητήθηκε πολύ χθες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Και κάποιοι δεν μπόρεσαν να κρατηθούν και σχολίασαν δημόσια.

Για παράδειγμα, ένα tweet του εκδότη του “Documento” Κώστα Βαξεβάνη είναι πολύ χαρακτηριστικό του βάθους της εσωστρέφειας που ταλανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ:

  • “Ύμνοι από το ΒΗΜΑ στον Ευκλείδη Τσακαλωτο. Τον εμφανίζει ως εκσυγχρονιστή με στρατηγική, σε αντίθεση με τον ελάχιστο Τσιπρα. Να που ο Μαρινάκης αρχίζει επιτέλους να αναγνωρίζει την αξία του αριστερού λόγου που εκφράζει ο Ευκλείδης”

Αταξία και αποσύνθεση στο ΣΥΡΙΖΑ

Αν λάβει κανείς υπόψιν ότι στη συγκεκριμένη εφημερίδα (Documento) έχουν επιρροή ο Ν. Παππάς και ο Π. Πολάκης, οι οποίοι έχουν συγκρουσιακή σχέση με τον Ευ. Τσακαλώτο, τότε αποκτά μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της εσωκομματικής αταξίας που βρίσκεται κοντά στο όριο της αποσύνθεσης.

Οπως καταλαβαίνει κανείς αν διαβάσει την “Αυγή της Κυριακής” ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να δώσει τη μάχη στα μέτωπα της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού και εκεί θέλει να αναζητήσει δυνητικά ακροατήρια. Στην πράξη δίνει τη μάχη στα μέτωπα Τσακαλώτου, Τζάκρη και Πολάκη με κακές επιδόσεις.

Η απόφαση να συγκροτηθεί ένα όργανο δεοντολογίας, ένα πειθαρχικό δηλαδή που δεν θα λέγεται πειθαρχικό για να μην προσβάλλονται οι παραδοσιακοί κώδικες της ανανεωτικής αριστεράς, δείχνει την αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να επιβληθεί στο κόμμα του με την προσωπικότητά του και τη δυσκολία του να δημιουργήσει προϋποθέσεις εξωστρέφειας.

Η εσωκομματική βαβούρα

Η εσωκομματική βαβούρα στον ΣΥΡΙΖΑ ακούγεται πολύ περισσότερο από τον αντιπολιτευτικό του λόγο και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα που άλλαξε πρόσωπα και ρόλους στο κομματικό οργανόγραμμα για να αισθανθεί πιο ασφαλής και να σηματοδοτήσει ανανέωση και λίγες μέρες μετά φάνηκε ότι είναι πολύ μακριά η έξοδος από το πηγάδι της εσωστρέφειας.

Η απάντηση του Ν. Παππά στις αποκαλύψεις του Χρ. Καλογρίτσα ότι πρόκειται για “ξαναζεσταμένο φαγητό” και “τζούφια υπόθεση” προφανώς δεν αρκεί για να λήξει το θέμα. Σύντροφοί του περιμένουν αγωγές και μηνύσεις εδώ και καιρό και δεν βλέπουν παρά προσπάθεια υπεκφυγής.

Για όλους αυτούς τους λόγους η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αναμένεται ενδιαφέρουσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή