Θοδωρής Καλούδης

Ο Αλέξης Τσίπρας ηγείται της ανοησίας της αγέλης με σημαία τις δόσεις εμβολίων της Pfizer – Το “εμπόριο ελπίδας” και το εμπόριο του φόβου

Του Θοδωρή Καλούδη

Την εβδομάδα που πέρασε – και ενώ το πανελλήνιο παρακολουθούσε με προσμονή τις εξελίξεις με την παράδοση των εμβολίων που επιδιώκουν να μας θωρακίσουν απέναντι στην πανδημία – ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος του Αλέξη Τσίπρα, απευθύνθηκε στο κοινό με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι οδηγείται σε φιάσκο, στο θέμα της προμήθειας εμβολίων.

«Μας είχαν υποσχεθεί το Νοέμβριο 2 εκατομμύρια και μας φέρνουν τώρα μόνο 150.000» είπε ο εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για «εμπόριο ελπίδας» από την κυβέρνηση – και αποσιωπώντας ότι η χώρα μας θα προμηθευτεί 21 εκατ. δόσεις στη διάρκεια του 2021.

Το θλιβερό με τον ΣΥΡΙΖΑ ( και δυστυχώς για ένα πολιτικό της νέας γενιάς, τον εκπρόσωπό του ) είναι ότι επιχειρεί να αξιοποιήσει την αγωνία και τον φόβο του κόσμου μπροστά στη φοβερή αρρώστια για να ψαρέψει, με ασύστολο βιασμό της αλήθειας, δημοσκοπικά «ψηφουλάκια».

Σε όσους παρακολουθούν στοιχειωδώς την ειδησεογραφία, θα γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις για τις δόσεις των εμβολίων που προορίζονται για τους πολίτες της ΕΕ ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με τον πιο συστηματικό τρόπο οι Ευρωπαϊκές υπηρεσίες εξέτασαν τις ανάγκες και προχώρησαν σε παραγγελίες εμβολίων, κατανέμοντας τις ποσότητες, κατά τη διαθεσιμότητα παράδοσης από τις φαρμακευτικές βιομηχανίες, ισότιμα και κατ’ αναλογία του πληθυσμού τους σε κάθε χώρα μέλος, τις ίδιες ημερομηνίες.

Θα πληροφορήθηκαν επίσης πως πρόσκαιρα παραγωγικά προβλήματα προμήθειας πρώτων υλών δεν επέτρεψαν στη Pfizer ( της οποίας το εμβόλιο είναι ετοιμοπαράδοτο ) να παραδώσει, σε όλο τον κόσμο,  στη φάση αυτή, τον αριθμό των σκευασμάτων που είχε υποσχεθεί, ζήτημα που διευθετήθηκε ήδη για το άμεσο μέλλον.

Συνεπώς η υστέρηση στον αριθμό των εμβολίων που παραδίδονται εσπευσμένα τώρα δεν οφείλεται σε κανενός είδους «εμπόριο» που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ερώτημα είναι: «Αυτά που οι περισσότεροι γνωρίζουμε από τις καθημερινές “ειδήσεις” δεν τα έχει ακούσει ο ΣΥΡΙΖΑ;». Προφανώς τα γνωρίζει. Αλλά στην προπαγάνδα αυτό δεν έχει σημασία. «Πες, πες» όλο και κάποιος «ψεκασμένος» θα τσιμπήσει στο εμπόριο του φόβου. Και θα συνταχτεί με  την ανοησία της αγέλης, της οποίας επιδιώκει να ηγείται ο κ. Τσίπρας.

ΥΓ. Θα συστήναμε στον κ. Ηλιόπουλο να αποφεύγει φανφάρες του τύπου «εμπόριο ελπίδας». Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σκοινί…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καμία δημοσίευση για προβολή