Ο δείκτης δολαρίου άγγιξε νέο υψηλό επτά εβδομάδων στις 103,59 μονάδες κόντρα στο σορτάρισμα

Σε υψηλό επτά εβδομάδων εκτινάχθηκε το δολάριο στη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς τα νέα ισχυρά μακροοικονομικά στις ΗΠΑ απομάκρυναν την προοπτική αλλαγής πλεύσης της νομισματικής πολιτικής της Fed, ενώ αισιοδοξία δημιούργησε και η πιθανότητα συμφωνίας για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους τις επόμενες ημέρες.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάθρι ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανή η έγκριση της συμφωνίας την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Προσέθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ καλύτερο σημερίο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και υπάρχουν οι βάσεις για τη συνέχιση των συζητήσεων.

  • «Είναι ξεκάθαρο ότι ορισμένα άτομα σορτάρουν το δολάριο ως αντιστάθμισμα σε μία πιθανή κρίση, όμως όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα υπάρξει μία συμφωνία και αυτό έκανε πολλούς traders να αλλάξουν τις θέσεις τους απέναντι στο αμερικανικό νόμισμα», ανέφερε ο Τιερί Γουίζμαν, στρατηγικός αναλυτής της Macquarie.

Ο δείκτης δολαρίου άγγιξε νέο υψηλό επτά εβδομάδων στις 103,59 μονάδες. Έναντι του γιέν, το δολάριο ενισχύθηκε σε υψηλό εξαμήνου, στο 138,67.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή