Ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ έχει βάθος – Τσακαλώτος vs Τσίπρα: Υποτιμούμε τον Μητσοτάκη όταν τον λέμε «πολιτικό απατεώνα»

Ένταση μεταξύ Τσακαλώτου και Τσίπρα

Το πολιτικό restart που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας «σκοντάφτει» στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Και τρεις ημέρες μετά την ομιλία Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη, τα πυρά που στρέφει ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύουν ότι ο εμφύλιος στο κόμμα έχει δομικό βάθος.

Το ίδιο αποδεικνύει και ο δημόσιος πόλεμος «διεθνιστών» και «πατριωτών» του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την – ακραία – τοποθέτηση Τζάκρη για τον ελληνοτουρκικό διάλογο.

“Να είμαστε φειδωλοί όταν μιλάμε για “πολιτικούς απατεώνες”

Στην περίπτωση Τσακαλώτου όμως η σύγκρουση παίρνει πια προσωπικά χαρακτηριστικά και μετατοπίζεται σε επίπεδο κορυφής.

Προσωπικά προς τον Αλέξη Τσίπρα, απευθύνεται κατ’ ουσία σήμερα  ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καυτηριάζοντας τον χαρακτηριστικό «πολιτικός απατεώνας» που χρησιμοποιεί εσχάτως για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες», έγραψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε άρθρο του στο tvxs.gr και σε ανάρτηση του στο Facebook: «Από τη μια μεριά» πρόσθεσε, «αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες.

Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης. Από την άλλη, ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοι μας δεν είναι, και δε θα μπορούσαν να είναι απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο – πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών – και δεν είναι πειστική».

Η σύγκρουση έχει παρελθόν

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει χρησιμοποιήσει τον όρο «πολιτικός απατεώνας» κατά Μητσοτάκη στην Βουλή, και τον επανέλαβε με ένταση και στην συνέντευξη Τύπου της Θεσσαλονίκης.

Οι δε βολές Τσακαλώτου, πέραν της προσωπικής του διαφοροποίησης από αυτή την αντιπολιτευτική γραμμή, έρχεται ως συνέχεια του ρήγματος που προκάλεσε μεταξύ των δύο και ο ανασχηματισμός των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον ανασχηματισμό, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εγκατέλειψε το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών καθώς δεν βρέθηκε κοινός τόπος για τον συνολικό ρόλο του στο κόμμα, και δεν εισακούσθηκε η προτροπή του για πλήρη απομάκρυνση από την ηγετική ομάδα του Νίκου Παππά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή