Ο Ερντογάν δηλώνει έτοιμος για ελληντουρκικό διάλογο: “Οι εξελίξεις εξαρτώνται από την Αθήνα” – Τι συμφωνήθηκε στην τηλεδιάσκεψη με την Α. Μέρκελ

Ερντογάν Μέρκελ

Μήνυμα υπέρ της έναρξης του ελληνοτουρκικού διαλόγου στέλνει ο Ταγίπ Ερντογάν μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Επικοινωνιών, στην τηλεδιάσκεψη τέθηκε το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου .

Κατά την ίδια ανακοίνωση συμφωνήθηκε να γίνουν βήματα προς την έναρξη διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με τον Τούρκο πρόεδρο να σημειώνει πως οι ενέργειες της Αθήνας θα καθορίσουν την πρόοδο των συζητήσεων.

Ο Ταγίπ Ερντογάν φέρεται επίσης να τόνισε πως οι ενέργειες για τη μείωση της έντασης και της έναρξης του διαλόγου για την Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να «προστατευθούν» με αμοιβαίο τρόπο και επεσήμανε πως η Τουρκία δίνει πάντα έμφαση στις διαπραγματεύσεις. «Οι προκλήσεις ενάντια στην κοινή λογική αποτελούν κίνδυνο».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να εξέφρασε την εκτίμησή του στη μεσολάβηση της Γερμανίας, ενώ ανέφερε πως μία διάσκεψη με τη συμμετοχή όλων των μερών, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων, θα είναι προς όφελος όλων.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή