Ο Ερντογάν εκβιάζει την σύνοδο κορυφής: «Κακομαθημένες Ελλάδα, Κύπρος και Ε.Ε. – Είναι δική τους επιλογή η σύγκρουση στη Μεσόγειο»

Ερντογάν σύνοδος

Με νέες εμπρηστικές δηλώσεις ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να εκβιάσει την σύνοδο κορυφής της ΕΕ, όπου απόψε μπαίνουν στο τραπέζι όλα τα κρίσιμα ζητήματα της ανατολικής Μεσογείου και των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Μιλώντας στην Γενική Συνέλευση της τουρκικής Βουλής, ο Ερντογάν χαρακτήρισε «κακομαθημένες» την Ελλάδα και την Κύπρο λέγοντας:

«Είναι η πρωταρχική μας επιλογή να επιλύσουμε τις διαφορές σχετικά με την κατανομή των πολιτικών και εμπορικών προοπτικών στην Ανατολική Μεσόγειο σε δίκαιη βάση».

Όμως, οι κακομαθημένες Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελλάδα και ελληνοκυπριακή πλευρά, μας κρατούν αιχμάλωτους, έχοντας δημιουργήσει μια αναποτελεσματική και ρηχή δομή.

Δεν υπάρχει ούτε ένα πρόβλημα που να έχει αναδυθεί στην περιοχή μας και να επιλυθεί με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντίθετα, κάθε κρίση στην οποία εμπλέκεται η Ένωση έχει ενταθεί, αποκτώντας νέες διαστάσεις».

Ο τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η χώρα του «δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση παρά να εφαρμόσει τις δικές της πολιτικές, αυτοβούλως, για να διασφαλίσει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο», είπε, «είναι μία από τις σημαντικότερες διαμάχες που έχουμε στις θάλασσες. Δεν είμαστε υπέρ μιας σύγκρουσης στη Μεσόγειο. Το μοναδικό αίτημά μας είναι ο σεβασμός στα δικαιώματά μας.

Εκείνοι που μας έφερναν χάρτες και θα μας φυλάκιζαν στις ακτές μας ακολούθησαν πρώτα την τακτική της απειλής και του εκβιασμού. Είναι δική τους επιλογή να αρχίσουν μια σύγκρουση στην ανατολική Μεσόγειο. Θα διατηρήσουμε την αποφασιστική μας στάση μέχρι το τέλος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή