Ο Ερντογάν έβλεπε… άλλη συνέντευξη Τύπου: «Ο Τσαβούσογλου έβαλε τον Δένδια στη θέση του» – Η πρώτη δήλωση του τούρκου προέδρου μετά την σύγκρουση στην Αγκυρα

Ερντογάν Δένδιας

Ο Νίκος Δένδιας μπορεί να έδωσε μάθημα αυστηρής διπλωματίας στην χθεσινή του σύγκρουση με τον Μεβλουτ Τσαβούσογλου στην Αγκυρα, ο Ταγίπ Ερντογάν όμως μάλλον έβλεπε… άλλη συνέντευξη Τύπου.

Σήμερα, στην πρώτη του δήλωση μετά την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών, ο τούρκος πρόεδρος έκανε δικό του απολογισμό υποστηρίζοντας ότι ο Τσαβούσογλου ήταν εκείνος που έθεσε τα όρια:

«Ο υπουργός μας των Εξωτερικών του έθεσε τα όριά του, τον έβαλε στη θέση του. Δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς από τον Τσαβούσογλου να σιωπήσει»», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφερόμενος στον Νίκο Δένδια. « Είχαμε μία ζεστή ατμόσφαιρα στην πρώτη συνάντηση, αλλά μετά το πράγμα πήγε αλλού», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν, τράβηξε ακόμη πιο πολύ το σχοινί, δηλώνοντας ότι αφού δεν έχει δικαίωμα η Τουρκία να διορίζει τον πατριάρχη, έτσι δεν έχει δικαίωμα και η Ελλάδα να διορίζει μουφτή στη Θράκη για τους μουσουλμάνους.

Στη συνέχεια στράφηκε στα κατεχόμενα, όπου το “συνταγματικό δικαστήριο” απαγόρευσε τα θρησκευτικά μαθήματα κορανίου, στη βάση της κοσμικότητας. Ο Ερντογάν έψεξε τους τουρκοκύπριους ότι δεν εφαρμόζουν τις αρχές της κοσμικότητας με αυτή την απόφαση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή