Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιβεβαίωσε στο Χίλτον το κούρεμα συντάξεων – αφορολόγητου

Αυτές είναι οι 6 βραχυπρόθεσμες δεσμεύσεις στην οικονομική πολιτική που υπογράφει αύριο ο Τσακαλώτος

Κούρεμα συντάξεων το 2019 και μείωση του αφορολόγητου το 2020 κλείδωσαν στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και θεσμών στην Αθήνα.

Στις χθεσινές (17/05) διαπραγματεύσεις του κ.Τσακαλώτου στο Χίλτον «επιβεβαιώθηκε» η υφιστάμενη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές για κούρεμα των συντάξεων από 1/1/2019 και μείωση του αφορολόγητου ορίου από το 2020. Και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Και τώρα τια θα ακούμε;

Πλέον, «κάθε κατεργάρης πάει στο πάγκο του» που έλεγαν και οι παλιοί… Τα τηλεοπτικά παράθυρα θα χάσουν ένα προσφιλές θέμα διαπληκτισμών και οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας θα πρέπει να αναζητήσουν άλλα θέματα να γλυκάνουν τα αυτιά μας. Δύσκολο.

Τα γνωστά θύματα

Και μπορεί η κυβέρνηση να ένοιωσε «ανακουφισμένη» που το ΔΝΤ “δεν επέμεινε” να έρθει «το αφορολόγητο» ένα χρόνο ενωρίτερα, αλλά οι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν  το ανέκδοτο με το Χότζα και «δεν μάσησαν». Τα χαμηλά εισοδήματα, κυρίως οι συνταξιούχοι  που μπαίνουν στον τελευταίο κύκλο του βίου τους  και τα νέα ζευγάρια που ξεκινούν τη ζωή τους «με δυό και εξήντα», τα περιμένουν μόνο «πόνος και δάκρυα».

΄Ετσι, προχωρούμε και στο «κλείσιμο της συμφωνίας, για να ανοίξει ο δρόμος στις απαραίτητες αποφάσεις του Eurogroup.

“Πάμε πολύ καλά”

“Πάμε πολύ καλά στην κατεύθυνση να κλείσει η Τεχνική Συμφωνία” έλεγε κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης. Όπως ανέφερε , σήμερα το πρωί θα συζητηθούν τελικά “3-4 θέματα που είναι σε εκκρεμότητα” όπως π.χ. ο νέος ΕΝΦΙΑ” και το Δημοσιονομικό.

Τα «3-4 θέματα είναι βέβαια επτά συγκεκριμένα. Τα επτά κρίσιμα βήματα  που μας χωρίζουν από το τέλος της τεχνικής συμφωνίας με τους δανειστές, η οποία  καθ’ όλες τις ενδείξεις, θα κλείσει αύριο Σάββατο: Τα φορολογικά, τα Εργασιακά, η Κοινωνική Πρόνοια, η Δημοσιονομική διαχείριση, τα Χρηματοπιστωτικά, το Επιχειρηματικό περιβάλλον και  το κλείσιμο δευτερευουσών εκκρεμοτήτων («ουρές») από άλλα ζητήματα που ρυθμίστηκαν αυτή την εβδομάδα.

Με δυό λόγια

Ό,τι ήταν να γίνει, έγινε. Η χώρα ετοιμάζεται “να γυρίσει σελίδα” το καλοκαίρι με συσωρευμένα βάρη στις πλάτες του λαού της.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή