Ο FDA εκδίδει κατευθυντήριες γραμμές για τη μείωση του αλατιού στα τρόφιμα

Οι νέες συστάσεις απευθύνονται σε κατασκευαστές τροφίμων και εστιατόρια.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, επικαλούμενη επιδημία ασθενειών που σχετίζονται με τη διατροφή, εξέδωσε νέες οδηγίες    με στόχο τη μείωση της ποσότητας αλατιού που καταναλώνουν οι Αμερικανοί σε εστιατόρια, σχολικές καφετέριες και φορτηγά τροφίμων ή όταν τρώνε συσκευασμένα και έτοιμα τρόφιμα στο σπίτι.

Οι συστάσεις,  στοχεύουν στη μείωση της μέσης ημερήσιας πρόσληψης νατρίου κατά 12 τοις εκατό τα επόμενα δυόμισι χρόνια, ενθαρρύνοντας τους κατασκευαστές τροφίμων, τα εστιατόρια και τις εταιρείες υπηρεσιών τροφίμων να μειώσουν τη χρήση αλατιού.  Αυτός ο στόχος μεταφράζεται σε 3.000 χιλιοστόγραμμα αλάτι – λίγο περισσότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού – σε σύγκριση με τα 3.400 χιλιοστόγραμμα που καταναλώνουν συνήθως οι Αμερικανοί την ημέρα.

Η προτίμηση των Aμερικανών στα αλμυρά τρόφιμα έχει συνδεθεί με ανησυχητικά υψηλά ποσοστά υψηλής αρτηριακής πίεσης , έναν κορυφαίο παράγοντα κινδύνου για καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια και νεφρική ανεπάρκεια. Περισσότεροι από 4 στους 10 Αμερικανούς ενήλικες έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση. μεταξύ των μαύρων ενηλίκων, αυτός ο αριθμός είναι 6 στους 10, δήλωσε ο FDA.

Μεγάλο μέρος της περίσσειας νατρίου που καταναλώνουν οι Αμερικανοί, περίπου το 70 %, προέρχεται από επεξεργασμένα και συσκευασμένα τρόφιμα και γεύματα που σερβίρονται σε εστιατόρια, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Σε συνέντευξη Τύπου που ανακοίνωσε τις συστάσεις….

Διαβάστε περισσότερα στο Healthmag.gr

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή