Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 652 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,85%

Με τράπεζες και Βιοχάλκο η Αθήνα συμπλήρωσε την ενδέκατη θετική συνεδρίαση σε σύνολο δεκατριών. Από τις 18 Ιανουαρίου, σταδιακά, η Οδός Αθηνών βρέθηκε στις 652,71 μονάδες από τις 617 μονάδες.

Για δεύτερη ημέρα, οι πωλητές ήταν απόντες, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς ηγήθηκε της τραπεζικής ανόδου, με την συνδρομή και της Alpha Bank. Αντίδραση και της μετοχής της Βιοχάλκο καθώς σπάει ένα κρίσιμο τεχνικά σημείο.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 652,71 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,85%. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 33,7 εκατ. ευρώ.

Η αναμονή για το τραπεζικό σχέδιο συντηρεί την άνοδο-στις τράπεζες- παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση εμφανίζει διχασμένη στρατηγική. Αποκλιμάκωση παρατηρείται στο δεκαετές ομόλογο εν όψει και των πληροφοριών για νέα έξοδο στις αγορές.

Αναλυτικά:

Ράλι 15,08% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,748 ευρώ. Κέρδη 7,24% για την Βιοχάλκο στα 2,89 ευρώ. Άνοδος 3,11% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,06 ευρώ. Με πτώση 1,33% η μετοχή της Eurobank στα 0,558 ευρώ.

Πτώση 0,82% για τον Μυτιληναίο στα 8,51 ευρώ. Άνοδος 1,10% για την Μπέλα στα 14,66 ευρώ. Άνοδος 1,01% για την Ελλάκτωρ στα 1,398 ευρώ.Με άνοδο 4,03% η Τέρνα Ενεργειακή στα 6,20 ευρώ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.