Ο κοροναϊός θα σβήσει 30 δισ. από τις ευρωπαϊκές τράπεζες τα επόμενα τρία χρόνια υποστηρίζει η Goldman Sachs

Οι αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν πως ο κοροναϊός θα φέρει χτύπημα 30 δισ. ευρώ στα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών, τα επόμενα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με αναλυτές του  Bloomberg, η υποχώρηση των κερδών, ισοδύναμη με το 7% των συνολικών τους, θα οδηγηθεί από τον αυξημένο πιστωτικό κίνδυνο, τα πιο αδύναμα έσοδα και το σταθερό κόστος.

Τράπεζες με χαμηλά επίπεδα κερδοφορίας σε Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα θα επηρεαστούν δυσανάλογα από την επίπτωση του κοροναϊού, ενώ Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και μεγάλες παγκόσμιες τράπεζες θα ανταπεξέλθουν καλύτερα, σημειώνουν.

Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν επίσης την προοπτική να δουν τα περιθώρια τους να συμπιέζονται από περικοπές στα ήδη χαμηλά επιτόκια, καθώς οι κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να μειώσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του ιού.

Η Goldman Sachs είναι θετική σε τράπεζες όπως οι BNP Paribas SA, ING Groep NV, Banco Santander SA, HSBC Holdings Plc και τράπεζες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, όπως οι Erste Group Bank AG και η Bank Pekao SA.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ