Ο νέος υγειονομικός χάρτης: Σε ποιες περιοχές αλλάζει το επίπεδο συναγερμού – Εξαρση του κορονοϊού με νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην Θεσσαλονίκη, σταθερά υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική και οριακή κατάσταση σε συγκεκριμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας δείχνει ο σημερινός χάρτης της πανδημίας.

Από τα 841 συνολικά κρούσματα, τα 290 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 197 στην Θεσσαλονίκη όπου καταγράφηκε νέα αρνητικό ρεκόρ.

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη παραμένει η κατάσταση και στις Σέρρες, με 35 κρούσματα, ενώ Καστοριά και Κοζάνη παραμένουν στο «κόκκινο» και ο συναγερμός διατηρείται σε Ιωάννινα και Λάρισα.

Αύξηση 40% σε μία εβδομάδα στην Αττική

Όπως είπε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, τα κρούσματα στην Αττική αυξήθηκαν κατά 40% την τελευταία εβδομάδα, ενώ οι νέοι από 19 έως 40 ετών είναι η ηλικαική ομάδα που μολύνεται πιο εύκολα σε αυτή τη φάση της πανδημίας.

Στα θετικά νέα καταγράφεται η υποχώρηση του επιδημιολογικού φορτίου σε άλλες περιοχές της χώρας, η οποία θα αποτυπωθεί και στον νέο υγειονομικό χάρτη που θα ισχύει από Δευτέρα.

Που αυξάνεται και που μειώνεται το επίπεδο συναγερμού

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας από Δευτέρα μειώνεται το επίπεδο συναγερμού από «πορτοκαλί» σε «κίτρινο» σε 9 περιοχές της χώρας.

Οι 9 περιοχές είναι: ΗράκλειοΚαρδίτσαΖάκυνθοςΚέαΚύθνοςΛέσβοςΜύκονοςΣάμος  και Αχαΐα.

Αντιθέτως, αυξάνεται το επίπεδο συναγερμού στις περιφερειακές ενότητες ‘Αρτας, Έβρου, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Καβάλας και Σποράδων, οι οποίες ανεβαίνουν και περνούν στο επίπεδο 2 (επιτήρησης) από το επίπεδο 1 (Ετοιμότητας) που βρίσκονταν – δηλαδή οι περιοχές αυτές από «πράσινες» γίνονται «κίτρινες».

Καμία δημοσίευση για προβολή