Ο πολύς ελεύθερος χρόνος μπορεί να είναι βλαβερός, σύμφωνα με έρευνα

Καθώς ο ελεύθερος χρόνος ενός ατόμου αυξάνεται, αυξάνεται και η αίσθηση ευεξίας -αλλά μόνο μέχρι ενός σημείου. Ο πολύς ελεύθερος χρόνος μπορεί να είναι επίσης βλαβερός, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία.

“Οι άνθρωποι συχνά διαμαρτύρονται για το ότι είναι πολύ απασχολημένοι και εκφράζουν ότι θέλουν περισσότερο προσωπικό ελεύθερο χρόνο. Αλλά συνδέεται στην πραγματικότητα ο περισσότερος χρόνος με μεγαλύτερη ευεξία και ευτυχία; Διαπιστώσαμε ότι η έλλειψη προγραμματισμένων ωρών την ημέρα οδηγεί σε μεγαλύτερο άγχος και χαμηλότερη υποκειμενική ευημερία”, δήλωσε η Marissa Sharif, PhD, καθηγήτρια μάρκετινγκ στο The Wharton School και επικεφαλής συγγραφέας της εργασίας. «Ωστόσο, ενώ ο πολύ λίγος χρόνος είναι κακός, ο περισσότερος χρόνος δεν είναι πάντα καλύτερος».

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Social Psychology.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα από 21.736 Αμερικανούς που συμμετείχαν στην Αμερικανική Έρευνα Χρήσης Χρόνου μεταξύ 2012 και 2013. Οι συμμετέχοντες παρείχαν λεπτομερή περιγραφή του τι έκαναν τις προηγούμενες 24 ώρες – υποδεικνύοντας την ώρα της ημέρας και τη διάρκεια κάθε δραστηριότητας – και ανέφεραν την αίσθηση της ευημερίας τους. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι  ….

Συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου στο Healthmag.gr

 

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή