Ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν ξεχνάει τις γερμανικές αποζημιώσεις παρά τις καλές πλέον σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στη δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψής της στην Ελλάδα, έγινε δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Παυλόπουλος καλωσόρισε την κ. Μέρκελ στη χώρα μας εκφράζοντας την ιδιαίτερη χαρά του για την επίσκεψή της και πρόσθεσε ότι έπειτα από την άρση των παρανοήσεων του παρελθόντος η Γερμανία στήριξε πολλαπλώς την πορεία της Ελλάδας για την έξοδο από την περίοδο των μνημονίων.

Σημείωσε ακόμη πως η στήριξη της Ελλάδας ήταν καλό και για την ίδια τη Γερμανία και τόνωσε το ηγετικό προφίλ της καγκελαρίου. «Οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές και οι συνομιλίες σας με τον Πρωθυπουργό το απέδειξαν» πρόσθεσε.

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε και πάλι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στις δηλώσεις του κατά την υποδοχή της Άνγκελα Μέρκελ στο Προεδρικό Μέγαρο με την Γερμανίδα καγκελάριο να δηλώνει μόνο στο ότι «η Γερμανία έχει ιστορική ευθύνη».

Ο κ. Παυλόπουλος είπε συγκεκριμένα ότι «πάγια θέση της Ελλάδας όπως σας είναι γνωστό για τις γερμανικές αποζημιώσεις ότι είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες και δύναται να επιλυθούν στο αρμόδιο ευρωπαϊκο δικαστικό φόρουμ με βάση των ευρωπαϊκό δικαιικο πολιτισμό».

«Έχουμε απόλυτη ευθύνη για την ιστορική υποχρέωση και ευθύνη για τα εγκληγματα των εθνικοσοσιαλιστών να στηρίξουμε την Ελλάδα προς όφελος των δύο κρατών» ήταν η απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα της κυρίας Μέρκελ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ