Ο Ρουβίκωνας εκθέτει την κυβέρνηση - Είναι «τρύπια» η ασφάλεια της Βουλής ή κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια στα "δικά τους παιδιά";

Εκτεθειμένη η κυβέρνηση και σε προφανή δύσκολη θέση οι Κυρίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης από την αποκάλυψη  ότι οι αρχές ασφαλείας είχαν προειδοποιήσει για καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή, χωρίς να ιδρώσει το αυτί των αρμοδίων.

Το μέγα ερώτημα είναι αν τα μέτρα ασφαλείας του Κοινοβουλίου είναι «τρύπια» ή αν κάποιοι στην κυβέρνηση και στο «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ» κάνουν τα στραβά μάτια στις «δράσεις» του Ρουβίκωνα.

Πριν από τρεις ημέρες ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυπτε (και προειδοποιούσε) στο vima.gr για επικείμενη επίθεση στη Βουλή με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα. Όπως έγραφε: «Επιδρομή στο κτίριο της Βουλής φοβάται η ΕΛΑΣ , λόγω κυρίως της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα!»

Ο ρεπόρτερ αποκάλυψε μάλιστα εσωτερικό έγγραφο της ΕΛΑΣ που στάλθηκε στις 13 Μαΐου 2019. Το έγγραφο αυτό έχει τίτλο «Μέτρα Προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων» και ανάμεσα στα άλλα αναφέρει «παρακαλούμε όπως, από λήψεως της παρούσας, να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προς πρόληψη και αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής παρέμβασης κι οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του».

Όπως φαίνεται, είτε οι αρμόδιοι δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη τους την προειδοποίηση της ΕΛΑΣ, είτε υπήρξε αδυναμία χειρισμού της υπόθεσης, είτε οι κουκουλοφόροι έχουν την ανοχή της κυβέρνησης.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι «ο βανδαλισμός της Βουλής από τον Ρουβίκωνα είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, είναι ο απόλυτος εξευτελισμός ενός κράτους που σε 4 ημέρες έχει εκλογές και δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε το κτήριο που συμβολίζει την Ελληνική Δημοκρατία». Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για συνενοχή: «Η ανοχή της Κυβέρνησης στη βία και τους δήθεν αριστερούς εκφραστές της, εξελίσσεται σε συνενοχή και καθημερινή απειλή για την κοινωνία», είπε.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προτίμησε να εκδώσει μια ανακοίνωση … νουθεσίας στον Ρουβίκωνα: «Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο, απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης, και συνέχισε: «Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως, ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν».

Ο κ. Βούτσης ειδικά θα πρέπει να αισθάνεται άβολα με αυτά τα «κακά παιδιά», τα οποία στο παρελθόν περιέβαλε με τη στοργή του, στέλνοντάς τους με… ταξί στα σπίτια τους, μετά τη δεύτερη εισβολή τους στη Βουλή. Μάλιστα ο κ. Βούτσης, απαντώντας τότε σε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε τονίσει: «δεν έχει κριθεί σκόπιμο μέχρι σήμερα να υπάρξουν συλλήψεις με ή χωρίς χειροπέδες» για μια…  «απλή έκφραση διαμαρτυρίας»! Μάλιστα συνέστησε στον πρόεδρο της ΝΔ «να μην χρησιμοποιεί τα ζητήματα ασφαλείας της Βουλής για λόγους επικοινωνιακούς»…

Ήταν η δεύτερη στοργική προσέγγιση Προέδρου της Βουλής στο Ρουβίκωνα επί ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη εκλεκτή του κ. Τσίπρα Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου πρόσβαλε βάναυσα τον αρμόδιο για τη φύλαξη του Κοινοβουλίου αξιωματικό της Αστυνομίας, επειδή προσπάθησε να τους εμποδίσει να μπουν, κατά την πρώτη εισβολή τους, στο Κοινοβούλιο.

Οι εκλεκτικές σχέσεις του «συστήματος ΣΥΡΙΖΑ» με το Ρουβίκωνα έχουν παρελθόν: Ο αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Δραγασάκης δήλωνε εξίσου στοργικά «είναι δικά μας παιδιά», όπως «συντρόφους» τους αποκάλεσε και ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του πολίτη, Νίκος Τόσκας, χαρακτήρισε το Ρουβίκωνα «ιδεολογικό μωρό που μπουσουλάει». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης χαρακτήρισε επιθέσεις του Ρουβίκωνα ως «κλασικές περιπτώσεις ακτιβισμού» θέτοντας την κατά ΣΥΡΙΖΑ … νομική βάση βάση των ενεργειών του: «δεν είναι εγκληματικότητα,  είναι παραβατικότητα». Και φυσικά στην ουρά και η «πρόθυμη» Κυρία Παπακώστα που θεωρεί ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα «έχουν δικαίωμα, ως πολίτες, να… ζητούν από αστυνομικούς τις ταυτότητές τους».

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, το θέμα της ασφάλειας των πολιτών, μπαίνει και πάλι στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας. Και η κυβέρνηση, που επιδιώκει προεκλογικά ανοίγματα στους Κεντρώους πολίτες , θα αισθάνεται σίγουρα άβολα με τις εκλεκτικές συγγένειες που εμφανίζεται να έχει με τα «ιδεολογικά μωρά που μπουσουλάνε», με μπογιές και καπνογόνα (και) στη Βουλή…

Περισσότερες ειδήσεις, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ