Ο ταλαντούχος λαϊκιστής κ. Τσίπρας, ο “πυ-πυ-πύραυλος” του Ερντογάν, οι παιδεραστές “υπεράνω πάσης υποψίας” και άλλες ιστορίες

Ερντογάν Αιγαίο

Η τακτική ανάλυση του Κώστα Μποτόπουλου στο economico βάζει, νομίζω, τα πράγματα στη θέση τους:

  • Μόνοι οι κακόπιστοι θα έκρυβαν ή θα υποβάθμιζαν μια σειρά θετικών εξελίξεων για την ελληνική οικονομία, και μάλιστα μέσα σε μια πολύ δύσκολη διεθνή συγκυρία.
  • Οι καλές νέες συνθήκες για την Ελλάδα είναι υπαρκτές. Όχι όμως ικανές να στηρίξουν μια πλήρη κι αντικειμενική εικόνα για τη χώρα που όλοι θέλουμε: ένα “πυλώνα (διαρκούς)  σταθερότητας” που επιδιώκει (και συχνά προβάλλει) ο πρωθυπουργός. Γιατί στην εικόνα αυτή μετέχουν επίσης και μιά σειρά αδυναμίες, στρεβλώσεις, ανισότητες και “εκπτώσεις” που χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης. 

***

Το σχόλιο της ημέρας. Αναμενόμενο; Κατά κάποιους ναι. Αφού ο Αλέξης Τσίπρας αμφισβήτησε τις δημοσκοπήσεις που ακόμα και λίγους μήνες πριν τις κάλπες – και παρά την κυβερνητική φθορά – δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ μακράν δεύτερο, πίσω από τη ΝΔ, την Παρασκευή έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει εμμέσως πλην σαφώς τις ίδιες τις (… ερχόμενες ) εκλογές!

Το ότι ο κ. Τσίπρας βαδίζει σε έναν λεπτό πάγο πολιτικής τοξικότητας, αμφισβητώντας κεκτημένα της Μεταπολίτευσης και ότι βαδίζει σε επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μας μονοπάτια το γνωρίζουμε. Ούτε είναι νέα η τακτική του. Ο κόσμος “το έχει τούμπανο” και ο Αλέξης “κρυφό καμάρι”: Είναι λαϊκιστής με πατέντα! Άλλωστε σοβαροί αναλυτές και think tanks στο εξωτερικό, τον συμπεριλαμβάνουν στην ίδια όχθη του ποταμού με τον Τραμπ και τον Μπολσονάρο. (Δεξιοί λαϊκιστές εκείνοι, αριστερός ο κ. Τσίπρας…)

***

“Πυ-πυ-πύραυλος” γιοκ. Στις 25 Οκτωβρίου  το economico.gr, εν μέσω σύγχυσης και πανικού στα ελληνικά ΜΜΕ πρώτο από όλα τα Μέσα  αμφισβήτησε την επιχειρησιακή ετοιμότητα του περίφημου τουρκικού (πιθανόν υπό μελέτη) βαλλιστικού πυραύλου Tayfun με τίτλο: “Πυραυλος γιοκ”: Παιχνίδι εντυπώσεων από την Άγκυρα η υπόθεση του βαλλιστικού Tayfun. Η αλήθεια και το παρασκήνιο.

Χθες το έγκυρο περί τα διπλωματικά ΒΗΜΑ αναδημοσίευσε από το ΠΑΡΟΝ της περασμένης Κυριακής,  (υιοθετώντας την) ανάλυση του αντιστρατήγου ε.α. Λάζαρου Καμπουρίδη.

Αφού παραθέτει μια σειρά επιχειρήματα (τα ίδια ή ανάλογα με εκείνα της ανάλυσης του economico) ο στρατηγός, επισημαίνει: “Οι λεπτομέρειες της εκτόξευσης αλλά και παρόμοιες μεθοδεύσεις του παρελθόντος, ειδικά σε προεκλογική περίοδο, προκαλούν ερωτηματικά για την αξιοπιστία της είδησης και αποκαλύπτουν τουρκική ενέργεια με χαρακτήρα ψυχολογικής επιχείρησης.

Η δήθεν επιτυχημένη βολή του «Tayfun» αποτελεί τουρκική ψυχολογική επιχείρηση και επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός Σχεδίου Παραπλάνησης εναντίον της Ελλάδας σχετικά με τις πραγματικές δυνατότητες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων εναντίον της χώρας μας”, τονίζει ο κ. Καμπουρίδης.

Και έτσι θυμηθήκαμε τον αλησμόνητο Αντώνη Παπαδόπουλο: “Πύ – πύ – πύραυλος”

***

Όλοι πλέον μιλούν για ανάπτυξη 6%. Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε χθες αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καθώς προέβλεψε ότι φέτος ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα κλείσει στο 6%, ενώ για το 2023 υποστήριξε ότι η χώρα θα επηρεαστεί σε μικρότερο βαθμό από το αντιστάθμισμα μεταξύ ανάπτυξης και πληθωρισμού, καθώς οι οικονομικές προοπτικές παραμένουν θετικές.

Για ολόκληρη την ευρωζώνη εκτίμησε ότι το επόμενο έτος ο πληθωρισμός θα είναι κάτω από το 5,5% που προβλέπει το βασικό σενάριο, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος η οικονομία της ζώνης του ευρώ να οδηγηθεί σε ύφεση. Επικαλέστηκε μάλιστα σειρά στοιχείων, όπως η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στο γ΄τρίμηνο σε 0,2% και η ραγδαία επιδείνωση των δεικτών επιχειρηματικού κλίματος που καταγράφονται στις σχετικές έρευνες.

***

“Λεφτά υπάρχουν”… Κοινοτικούς πόρους ύψους 4,2 δισ. ευρώ περιμένει το Υπουργείο Οικονομικών πριν κλείσει το 2022. Από το ποσό αυτό, τα 640 εκατ. ευρώ θα είναι η τελευταία δόση από τα κέρδη ομολόγων (ANFAs – SNPs) που εκκρεμούσε από τον Ιούνιο του 2019, όταν λόγω των εθνικών εκλογών αναβλήθηκε η πρώτη αξιολόγηση της ενισχυμένης εποπτείας. Τα υπόλοιπα 3,56 δισ. θα έρθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης ως η δεύτερη -διπλή- δόση, που θα περιλαμβάνει τις επιδοτήσεις ύψους 1,72 δισ. που δικαιούμασταν από τη δεύτερη δόση και 1,84 δισ. που αντιστοιχούν στα δάνεια της 3ης δόσης.

Παράλληλα, προετοιμασία για ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο το 2023, με συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων, υψηλό πληθωρισμό και αρνητική ανάπτυξη για την Ευρωζώνη και επιβράδυνση για την Ελλάδα, κάνει από τώρα, το υπουργείο Οικονομικών εκτιμώντας ότι το δεύτερο εξάμηνο του επόμςνου χρόνου η κατάσταση θα αρχίσει να ομαλοποιείται.(capital.gr, Τάσος Δασόπουλος)

***

Θέλουν τα “πάντα όλα”.  Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν, αναφέρθηκε υποτιμητικά στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «δεν μπορείτε να συγκρίνετε την Ελλάδα με την Τουρκία σε επίπεδο ισχύος. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Η Ελλάδα να αποσυρθεί από τα φυσικά της σύνορα και στα πλαίσια της δικής της ισχύος, να έχει την δική της πολιτική και στρατηγικό όραμα και να έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία».

Ωστόσο, το «ζουμί» ήταν και πάλι στις απαιτήσεις της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, με τον Καλίν να σημειώνει ότι «το πιο σημαντικό θέμα είναι η στρατιωτικοποίηση των νησιών με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς». (Καί αποστρατιωτικοποίηση των απειλούμενων νησιών και μοιρασιά του Αιγαίου, θέλουν οι γείτονες… Κάτι άλλο;)

***

Συγγραφείς παιδικών βιβλίων, επιχειρηματίες, σεκιουριτάδες, προπονητές, μεροκαματιάρηδες, γέροι και νέοι, παιδεραστές “υπεράνω πάσης υποψίας”, ασελγούσαν ή επιθυμούσαν να ασελγήσουν επί ενός 12ρονου κοριτσιού. Το (εφαρμοσμένο) μεγαλείο του “Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού” μας. (Τάξις και ηθική!)

Θήτα Ευγενικός

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή