Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος διέγραψε τη μισή ΔΗΜΑΡ για να προχωρήσει σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Με μια κίνηση ματ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος διέγραψε 30 από τα 81 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, λίγο πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Έτσι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος πέτυχε με τους εναπομείναντες 51 τη συμπόρευση που ήθελε με τον ΣΥΡΙΖΑ.  Οι 25 από τους 30 διαγραφέντες της ΚΕ θα κάνουν κοινή δήλωση αύριο, Κυριακή 7 Απριλίου, καταγγέλοντας τον ρόλο και τις διαδικασίες που ακολούθησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Τελικά η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις κινήσεις και τους ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία.

Στην απόφαση, η οποία ψηφίστηκε με ποσοστό 91% (30 ψήφους υπέρ και 3 κατά) τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «θεωρούμε ότι αυτό που μας ενώνει είναι το παρόν και κυρίως το μέλλον για την ανάγκη ανάδειξης μιας πραγματικά προοδευτικής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμερίζοντας άλλα όχι σβήνοντας, τις διαφορές μας για το παρελθόν, για κυβερνητικές πολιτικές που ασκήθηκαν και τις υπαρκτές μας διαφωνίες σε μια σειρά ζητημάτων», «Η συνεργασία αυτή», προστίθεται, «θα είναι μια ισότιμη σχέση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας.

Οι πολιτικές θέσεις της ΔΗΜΑΡ θα εκφράζονται με αυθεντικό τρόπο, μέσω της πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας. Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ με το δικό της διακριτό πλαίσιο θέσεων θα έχει θετική συμβολή στο να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να συντελεστεί στη χώρα μια πραγματικά προοδευτική αλλαγή με σύγχρονο, ρεαλιστικό, μεταρρυθμιστικό σχέδιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείου του πρωθυπουργού μαζί με τους Δημήτρης Χατζησωκράτης, Δημήτρης Χαλαζωνίτης, το γραμματέα της ΚΕ Στέργιος Καλπάκης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Ευγενία (Τζένη) Αρσένη, Γιάννης Αργυρός, Γιώργος Παπαβασιλόπουλος.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ