Ο τουρισμός της Ελλάδας προσελκύει την ισπανική Centauro Rent a Car

Η ισπανική Centauro Rent a Car επιχειρεί να μπει σε βασικούς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα και την Κρήτη, αξιοποιώντας το θετικό momentum του ελληνικού τουρισμού.

Η ελληνική αγορά θα είναι η τρίτη ξένη αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η ισπανική εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων, η οποία βρίσκεται ήδη σε Ιταλία και Πορτογαλία και θέλει να ενισχύσει το «αποτύπωμά» της στον τουρισμό της Μεσογείου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επιτελείς της.

Με βάση το σχεδιασμό, στην Ελλάδα η εταιρεία ξεκινά παρέχοντας αρχικά υπηρεσίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη- Ηράκλειο και Χανιά- και όπως εκτιμά η ίδια, πρόκειται να δημιουργήσει συνολικά 100 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 70 άμεσες και οι 30 έμμεσες.

Με τα νέα γραφεία στην ελληνική αγορά, η ισπανική εταιρεία που ξεκίνησε από τις ανατολικές ακτές της Ισπανίας «θα αποκτήσει παρουσία σε μία από τις πιο πολυσύχναστες, τουριστικά χώρες της Μεσογείου, όπου ο αριθμός των διεθνών αφίξεων αναμένεται να ξεπεράσει τα 32 εκατομμύρια το 2018», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Η Ελλάδα μάλιστα χαρακτηρίζεται ως «στρατηγικός προορισμός» για το πλάνο επέκτασης της εταιρείας εκτός Ισπανίας.

Συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων νέων υποκαταστημάτων στην Ελλάδα, ισάριθμων στην Ιταλία κι επιπλέον τεσσάρων στην Πορτογαλία, το δίκτυο της Centauro Rent a Car αριθμεί συνολικά 27 γραφεία, δεδομένου ότι η εταιρεία διαθέτει 15 υποκαταστήματα στην Ισπανία σε βασικά τουριστικά θέρετρα (Μαγιόορκα, Ιμπιζα, Μάλαγα κ.α.) αλλά και αστικά κέντρα (Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Βαλένθια, Σεβίλλη) σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς. Η ιστορία της εταιρείας που ιδρύθηκε από τον Francisco Devesa, πηγαίνει πίσω στο 1973 ενώ εδώ και μία τριετία, από το 2016 η εταιρεία έχει ξεκινήσει την επέκτασή της εκτός της Ισπανίας, στην ιταλική και την πορτογαλική αγορά.

Ο στόλος της εταιρείας, αριθμεί πάνω από 22.000 οχήματα διαφορετικών τύπων, και όπως υποστηρίζει η ίδια “χάρη στις συνεργασίες με μεγάλους κατασκευαστές, είναι σε θέση να ανανεώνει τον στόλο της κάθε επτά μήνες».

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ