Ο Τραμπ άλλαξε πάλι γραμμή: Ζητά από τη Γερουσία να λάβει μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες από την πανδημία του κοροναϊού

Λίγες μόνο ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε να αποδεχθεί την πρόταση των Δημοκρατικών για πακέτο βοηθείας προς τους πληγέντες από την πανδημία του κοροναϊού, ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι κάνει στροφή 180 μοιρών.

Συγκεκριμένα, σε νυχτερινά tweets του, ο Τραμπ κάλεσε τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων να εγκρίνουν άμεσα 25 δισ. δολάρια για τις αεροπορικές εταιρείες και 135 δισ. δολάρια για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γράφοντας ότι «τα χρήματα υπάρχουν και θα υπογράψω αμέσως».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι αν υπάρξει συμφωνία για νόμο, ώστε να σταλεί δεύτερο «κύμα» τσεκ 1.200 δολαρίων σε εργαζόμενους και άνεργους, επίσης θα υπογράψει άμεσα τον σχετικό νόμο και απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, έγραψε: «Με ακούς Νάνσι;».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είχε αρνηθεί να συζητήσει την πρόταση των Δημοκρατικών για πακέτο βοήθειας 2,2 τρισ. δολαρίων, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα αυτά θα πήγαιναν σε Πολιτείες που στηρίζουν τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Η απόφαση του Τραμπ είχε προκαλέσει αναταραχή στις αγορές και πτώση του χρηματιστηρίου στις ΗΠΑ.

Καμία δημοσίευση για προβολή