Ο Τραμπ κλείνει τα σύνορα στους Κινέζους – Τέλος οι αφίξεις πτήσεων κινεζικών αερομεταφορέων στις ΗΠΑ

Η Τραμπ απαγόρευσε στους κινεζικούς αερομεταφορείς να διεξάγουν πτήσεις με κατεύθυνση τις Ηνωμένες Πολιτείες, αρχής γενομένης από τις 16 Ιουνίου.

Με αυτή την κίνηση ο Τραμπ επιδιώκει να εξασφαλίσει ότι η Κίνα θα ανοίξει και πάλι τα αεροδρόμιά της στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες.

Η απαγόρευση πτήσεων αφορά τους εξής αερομεταφορείς της Κίνας: Air China, China Eastern Airlines, China Southern Airlines, Hainan Airlines Holding, καθώς και τους μικρότερους Sichuan Airlines και Xiamen Airlines.

Μέχρι σήμερα οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες εκτελούν τέσσερις πτήσεις από και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Από την πλευρά τους οι αμερικανικές Delta Air Lines και United Airlines είχαν ζητήσει να αποκατασταθεί η αεροπορική σύνδεση με την Κίνα εντός Ιουνίου, η οποία είχε διακοπεί, όταν, ταυτόχρονα, ακόμα και μέσα στο περιοριστικό διάστημα της πανδημίας το Πεκίνο δεν διέκοψε τα δρομολόγια προς τις ΗΠΑ.

Αμφότερες οι αμερικανικές εταιρείες επικροτούν την απόφαση της Ουάσιγκτον, επισημαίνοντας ότι επιθυμούν να αποκαταστήσουν τη διασύνδεση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, όταν το κανονιστικό πλαίσιο το επιτρέψει.

Όπως διευκρίνισε το αρμόδιο υπουργείο: «θα επιτρέψουμε στις κινεζικές εταιρείες να εκτελούν τόσα δρομολόγια για μεταφορά επιβατών όσα θα κάνουν και οι αμερικανικές.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 22 Μαΐου η κυβέρνηση Τραμπ είχε κατηγορήσει την κινεζική ότι ουσιαστικά καθιστά αδύνατον για τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να επαναλάβουν τις πτήσεις τους προς την Κίνα, ενώ έδωσε εντολή σε τέσσερις κινεζικούς αερομεταφορείς –τους μεγαλύτερους– να υποβάλουν προς έγκριση από τις αρμόδιες αρχές τα χρονοδιαγράμματά τους.

Οι κινεζικές εταιρείες εκτελούν και αρκετές πτήσεις τσάρτερ προς τις ΗΠΑ για μετακινήσεις φοιτητών, η Ουάσιγκτον θεωρεί πως πρόκειται για ένα πρόσχημα, ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια πάνω του εβδομαδιαίου ορίου και εις βάρος των αμερικανικών αερομεταφορέων, και ως εκ τούτου δεν πρόκειται πλέον να εγκρίνει τις πτήσεις τσάρτερ.

Καμία δημοσίευση για προβολή