Ο Τραμπ έχει πάθει εμμονή με τους New York Times... Ανησυχούν στον Λευκό Οίκο

Ο Τραμπ χάνει ολοένα και περισσότερο την αυτοκυριαρχία του, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Vanity Fair και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που ανησυχούν ιδιαίτερα τα μέλη της οικογένειας και οι συνεργάτες του.

«Είναι τρομερό», είπε πρώην συνεργάτης του στο Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ εξοργίστηκε με τους πρώην συνεργάτες του Γκάρι Κον και Ρομπ Πόρτερ επειδή μίλησαν με τον Γούντγουορντ για το βιβλίο του. Και μάλιστα φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να τους απείλησε ότι θα τους επιτεθεί προσωπικά αν δεν χαρακτηρίσουν ψέμματα τα όσα αναφέρει ο θρυλικός δημοσιογράφος – πράγμα που έκαναν τελικά.

Αλλά αυτό που τον έκανε πραγματικά πυρ και μανία, όπως λέει το αμερικανικό περιοδικό, ήταν το πρόσφατο ανώνυμο άρθρο συνεργάτη του στους New York Times, που μιλούσε για «ανταρσία» εναντίον του στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ έχει πάθει «εμμονή» με την ιδέα ότι ο συντάκτης του άρθρου εξακολουθεί να εργάζεται υπό τις διαταγές του, «έχει τρελαθεί τελείως», «έχει φρικάρει», γράφει το Vanity Fair, επικαλούμενο πολλές πηγές.

«Αν τον κοιτάξεις αμήχανα, τότε για την επόμενη ώρα θα σκέφτεται  ότι εσύ έγραψες το άρθρο», είπε ένας Ρεπουμπλικανός στο περιοδικό περιγράφοντας την παράνοια του ενοίκου του Οβάλ Γραφείου.

Ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του, Στιβ Μπάνον υποστήριξε στο Vanity Fair ότι «είναι σε εξέλιξη ένα πραξικόπημα κατά του προέδρου, το οποίο σιγά σιγά αποκαλύπτεται». Kι ο Τραμπ είναι πεπεισμένος ότι αυτό ισχύει, είπε άτομο του περιβάλλοντός του. Λόγος για τον οποίο ο γιος του, Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, είπε σε φίλους του ότι ανησυχεί για τον πατέρα του μήπως δεν μπορέσει να ξανακλείσει μάτι. Αλλά και η κόρη του Ιβάνκα φέρεται να ανησυχεί μήπως αποπεμφθεί σύντομα ο πατέρας της από το ύπατο αξίωμα.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ