Ο χρυσός γίνεται το απόλυτο “καταφύγιο” για τους επενδυτές

Εν μέσω πανδημίας και οικονομικής αβεβαιότητας ο χρυσός δείχνει να αποτελεί το ασφαλέστερο “καταφύγιο” για τους επενδυτές με αποτέλεσμα να ανεβαίνει όλο και περισσότερο η τιμή του.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Société Générale, η εστίαση των επενδυτών έχει στραφεί σε άλλες πηγές διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου τους και ο χρυσός κερδίζει έδαφος. Όπως αναφέρει το capital.gr, η συσχέτιση μεταξύ χρυσού και μετοχών έχει γίνει αναμφίβολα θετική από τα χαμηλά που άγγιξαν οι μετοχές τον Μάρτιο, μια άλλη σοβαρή περίοδος αποστροφής κινδύνου θα μπορούσε να προκαλέσει την απόκλιση των επιδόσεων των μετοχών και του χρυσού, όπως εκτιμά και έτσι συστήνει long θέσεις στον χρυσό και παράλληλο σορτάρισμα των μετοχών.

Σύμφωνα με τη γαλλική τράπεζα, παρά την έκρηξη που έχει σημειώσει ο χρυσός το τελευταίο διάστημα, αγγίζοντας ιστορικά υψηλά επίπεδα και ξεπερνώντας τα 2.000 δολάρια ανά ουγκιά, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι μετοχές και ο χρυσός θα μπορούσαν να αρχίσουν να κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις, με μεγάλο κερδισμένο τον χρυσό.

Καμία δημοσίευση για προβολή