Ο Ζόραν Ζάεφ μας ενημερώνει ότι θα επικυρώσουμε τη συμφωνία αρχές του 2019

Στις αρχές του 2019 φαίνεται ότι θα κληθεί η ελληνική Βουλή να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών σύμφωνα με τα όσα δήλωσε από το Λονδίνο ο Ζόραν Ζάεφ.

«Τα πάντα θα έχουν τελειώσει έως τις 15 Ιανουαρίου, έτσι ώστε στη συνέχεια η ελληνική βουλή να επικυρώσει τη συμφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ στο περιθώριο της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Το χρονοδιάγραμμα

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ή στις αρχές Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί πιθανότατα το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε, αναφέροντας ως πιθανότερες ημερομηνίες τις 23 Σεπτεμβρίου, 30 Σεπτεμβρίου ή 7 Οκτωβρίου.

Όπως είπε ο κ. Ζάεφ, η ημερομηνία, το ερώτημα και ο χαρακτήρας του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών θα αποφασιστούν σε συνεδρίαση της ολομέλειας της σκοπιανής βουλής.

Όσον άφορα στο ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα, είπε ότι θα περιλαμβάνει μεν τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά θα άφορα τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Σχετικά με τις αλλαγές του συντάγματος ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δήλωσε στο ΑΠΕ –ΜΠΕ πως «έχοντας όμως αυτά υπ’ όψιν, θα πρέπει να έχουμε στη συνέχεια αλλαγή του συντάγματος – αυτό που χρειάζεται είναι περίπου από 90 έως 110 μέρες. Οπότε, η 15η Ιανουαρίου είναι μπροστά μας. Εάν η διαδικασία αποδειχθεί επιτυχής, τότε απομένει να ψηφίσει την επικύρωση της συμφωνίας το ελληνικό κοινοβούλιο αλλά και να επικυρώσει το πρωτόκολλο για τη μελλοντική μας ένταξη ως μέλη του ΝΑΤΟ».

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει συναντηθεί με τον Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή