Οι αναβαθμίσεις σε Εθνική και Eurobank οδήγησαν σε άνοδο το Χρηματιστήριο Αθηνών

Καλύτερη η σημερινή εικόνα στο χρηματιστήριο της Αθήνας χάρις τις αναβαθμίσεις σε Εθνική και Eurobank, αλλά και την άκρως θετική έκθεση της HSBC.

H αγορά έπιασε και τις 735 μονάδες ενώ Εθνική, Πειραιώς και Alpha Bank υπεραπόδωσαν μετά από αρκετό trading. Tελικώς, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 732,06 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,06%.

Η έκθεση της HSBC άλλαξε την κακή εικόνα των τελευταίων ημερών ενώ βοήθειες θα δώσουν και οι αγορές μετοχών που ξεκίνησαν σε Εθνική και Eurobank λόγω της αναβάθμισης. Η πρώτη διακίνησε 11 εκατ. μετοχές και η δεύτερη 13,4 εκατ. μετοχές.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η δεύτερη θα διακινήσει 100 εκατ. μετοχές και 30-40 εκατ. μετοχές σε Εθνική Τράπεζα. Το βασικό΄“στοίχημα” για τους ξένους θεσμικούς επενδυτές είναι να ξεκινήσει μια προεξόφληση των εκλογών στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Μια μικρή μερίδα υποστηρίζει ότι αυτό θα γίνει εκ των υστέρων, ωστόσο πάντοτε οι “ευαίσθητες” κεραίες της αγοράς προηγούνται. Επιπλέον, η παρουσίαση της Εθνικής, η τιτλοποίηση της Eurobank για δάνεια αποτελούν θετικές ειδήσεις, ειδικά αν η Eurobank πουλήσει σε καλές τιμές.

Αναλυτικά

Κέρδη 3,33% για την Εθνική Τράπεζα στα 2,078 ευρώ. Άνοδος 3,49% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,455 ευρώ. Άνοδος 4,55% για την Alpha bank στα 1,265 ευρώ. Με κέρδη 2,47% η Eurobank στα 0,706 ευρώ. Άνοδος 3,18% για την Βιοχάλκο στα 3,08 ευρώ. Ο τζίρος λόγω των αγορών πριν από την αναβάθμιση των δυο τραπεζών αυξήθηκε στα 84 εκατ. ευρώ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]