Οι δυνάμεις του Άσαντ ύψωσαν τη σημαία των κυβερνητικών δυνάμεων στο Μανμπίτς

Ενώ ο Ερντογάν ετοιμάζεται να εισβάλει στην περιοχή Μανμπίτς με στόχο να ελέγξει τις περιοχές ανατολικά του Ευφράτη και να πετύχει ακόμη ένα χτύπημα κατά των Κούρων, όμως η Μόσχα ήδη έστειλε μήνυμα ότι είναι αντίθετη και τώρα φαίνεται πως και οι Κούρδοι μπαίνουν στο ίδιο παιχνίδι.

Το YPG διεμήνυσε σήμερα ότι προσκαλεί τις δυνάμεις της κυβέρνησης της Συρίας να αναλάβουν τον έλεγχο των περιοχών απ’ όπου αποσύρονται οι δυνάμεις των Κούρδων και ειδικά του Μανμπίτς και να προστατεύσουν αυτές τις περιοχές από την τουρκική εισβολή.
Καθώς το καθεστώς Άσαντ στηρίζεται από τη Μόσχα είναι σαφές ότι η Μόσχα θέλει να σταματήσει την προέλαση των τουρκικών δυνάμεων και να δώσει επιπλέον χώρο στις κυβερνητικές δυνάμεις.

Μετά την κίνηση του Τραμπ που άνοιξε τον δρόμο για μεγαλύτερη τουρκική διείσδυση στη Συρία, έρχεται η Μόσχα να μπει σφήνα ώστε να ανακοπή η προέλαση των τουρκικών δυνάμεων και οι Κούρδοι που ως τώρα έβλεπαν ως ασπίδα τους Αμερικανούς τους αντικαθιστούν με τις κυβερνητικές δυνάμεις που με τη σειρά τους έχουν τη στήριξη των Ρώσων.

Η πρόσκληση των Κούρδων είχε μάλιστα άμεση ανταπόκριση και έτσι από σήμερα το πρωί η σημαία των κυβερνητικών δυνάμεων κυματίζει το Μανμπίτς.  Τώρα οι τουρκικές δυνάμεις πριν φτάσουν στις περιοχές των Κούρδων θα πρέπει να χτυπήσουν δυνάμεις του Άσαντ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ