Οι Ευκαιρίες Σήμερα στο Forex – Τα σημαντικά γεγονότα της ημέρας

  Η σημερινή μέρα 01 Οκτωβρίου έχει οχτώ σημαντικά γεγονότα εκτός των άλλων, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν μεγάλη μεταβλητότητα στην αγορά συναλλάγματος την ώρα που θα δημοσιοποιηθούν.

  Αυτά είναι τα σημερινά σημαντικά νέα:

  Ώρα Νομ. Γεγονός Πρόβλεψη Προηγούμενο
  2:50   JPY Δείκτης Μεγάλων Βιομηχανίων Tankan (Q3) 2 7
  7:30   AUD Απόφαση Επιτοκίου (Oct) 0,75% 1,00%
  10:55   EUR Γερμανικός Βιομηχανικός Δείκτης Διαχειριστή Προμηθειών (Sep) 41,4 43,5
  11:30   GBP Βιομηχανικός Δείκτης Διαχειριστή Προμηθειών (Sep) 47,0 47,4
  12:00   EUR Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ετήσια) (Sep) 1,0% 1,0%
  15:30   CAD ΑΕΠ (μηνιαία) (Jul) 0,1% 0,2%
  17:00   USD Δείκτης Βιομηχανίων ISM (Sep) 50,4 49,1
  19:45   EUR Ομιλία του Διοικητή της ΕΚΤ Draghi

   

  JPY (Γιέν). Ο Δείκτης Μεγάλων Κατασκευαστικών Tankan δείχνει τις γενικές επιχειρηματικές συνθήκες για τους μεγάλους κατασκευαστές. Οι πληροφορίες υπολογίζονται από μια έρευνα 1.200 μεγάλων κατασκευαστών στην Ιαπωνία, που ρωτήθηκαν για τις συνθήκες της επιχείρησής τους. Είναι ένας βασικός δείκτης της Ιαπωνικής οικονομίας, που βασίζεται πολύ στον κλάδο κατασκευαστών. Πάνω από 0 δείχνει ότι οι συνθήκες βελτιώνονται ενώ κάτω από το 0 σημαίνει ότι οι συνθήκες χειροτερεύουν. Μια τιμή υψηλότερη του αναμενόμενου θα πρέπει να ληφθεί ως θετική/ισχυρή για το Γιέν, ενώ μια χαμηλότερη του αναμενόμενου τιμή θα πρέπει να ληφθεί ως αρνητική/πτωτική για το Γιέν. Μια τιμή υψηλότερη του αναμενόμενου θα πρέπει να ληφθεί ως θετική/ισχυρή για το Γιέν, ενώ μια χαμηλότερη του αναμενόμενου τιμή θα πρέπει να ληφθεί ως αρνητική/πτωτική για το Γιέν.

  AUD (Δολάριο Αυστραλίας). Η απόφαση της Αποθεματικής Τράπεζας της Αυστραλίας (ΑΤΑ) για το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο. Η απόφαση για το που θα οριστεί το επιτόκιο εξαρτάται από τις προοπτικές ανάπτυξης και τον πληθωρισμό. Ο βασικός σκοπός της κεντρικής τράπεζας είναι να επιτύχει σταθερότητα. Υψηλά τιμές επιτοκίων προσελκύουν ξένους επενδυτές που ζητάνε επενδύσεις μικρού ρίσκου, το οποίο αυξάνει δραματικά το εθνικό νόμισμα.
  Μια τιμή υψηλότερη του αναμενόμενου θα πρέπει να ληφθεί ως θετική/ισχυρή για το δολάριο Αυστραλίας, ενώ μια χαμηλότερη του αναμενόμενου τιμή θα πρέπει να ληφθεί ως αρνητική/πτωτική για το δολάριο Αυστραλίας.

  EUR (Ευρώ). Ο Δείκτης Στελεχών Αγοράς Κατασκευαστικών (ΔΣΑ) Γερμανίας δείχνει το επίπεδο δραστηριότητας των Στελεχών Αγοράς στον κατασκευαστικό τομέα. Τιμές πάνω από 50 δείχνουν επέκταση, ενώ τιμές κάτω από 50 δείχνουν συστολή. Ο Δείκτης αποτελεί μια ένδειξη της υγείας του κατασκευαστικού τομέα και της αύξησης της παραγωγής στη Γερμανία. Οι χρηματιστές παρακολουθούν αυτές τις εκθέσεις προσεκτικά καθώς τα στελέχη αγορών συνήθως έχουν πρώιμη πρόσβαση σε στοιχεία σχετικά με την απόδοση των επιχειρήσεων τους, που μπορεί να είναι ενδεικτικό της συνολικής οικονομικής απόδοσης. Μια τιμή υψηλότερη του αναμενόμενου θα πρέπει να ληφθεί ως θετική/ισχυρή για το Ευρώ, ενώ μια χαμηλότερη του αναμενόμενου τιμή θα πρέπει να ληφθεί ως αρνητική/πτωτική για το Ευρώ.

  GBP (Στερλίνα). Ο Δείκτης Στελεχών Αγοράς Κατασκευαστικών (ΔΣΑ) του Αδειοδοτημένου Ινστιτούτου Αγοραστών και Προμηθευτών (CIPS) δείχνει το επίπεδο δραστηριότητας των στελεχών αγοραστών στον κλάδο οικοδομών. Όποια τιμή πάνω από 50 σημαίνει επέκταση στις κατασκευές στον κλάδο οικοδομών, ενώ τιμές κάτω από 50 σημαίνουν μείωση. Δίνει μια ένδειξη για την υγεία του κλάδου οικοδομών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι χρηματιστές παρακολουθούν προσεκτικά αυτές τις έρευνες καθώς τα στελέχη αγοραστές συνήθως έχουν πρώιμα στοιχεία για την απόδοση της εταιρείας του, που μπορεί να είναι μια βασική ένδειξη συνολικής οικονομικής απόδοσης. Μια τιμή υψηλότερη του αναμενόμενου θα πρέπει να ληφθεί ως θετική/ισχυρή για τη στερλίνα, ενώ μια χαμηλότερη του αναμενόμενου τιμή θα πρέπει να ληφθεί ως αρνητική/πτωτική για τη στερλίνα.

  EUR (Ευρώ). Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) μετράει τις αλλαγές στην τιμή των προϊόντων και υπηρεσιών με εξαίρεση τα τρόφιμα και την ενέργεια. Ο ΔΤΚ δείχνει την μεταβολή στις τιμές από την πλευρά του καταναλωτή. Είναι ένας βασικός τρόπος για την μέτρηση μεταβολών στις αγοραστικές τάσεις και τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη. Μια τιμή υψηλότερη του αναμενόμενου θα πρέπει να ληφθεί ως θετική/ισχυρή για το Ευρώ, (καθώς ο κοινός τρόπος καταπολέμησης του πληθωρισμού είναι η άνοδος των επιτοκίων, που μπορεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις) ενώ μια χαμηλότερη του αναμενόμενου τιμή θα πρέπει να ληφθεί ως αρνητική/πτωτική για το Ευρώ.

  CAD (Δολάριο Καναδά). Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) δείχνει την ετησιοποιημένη μεταβολή της προσαρμοσμένης με βάση τον πληθωρισμό αξίας όλων των αγαθών και υπηρεσιών που παράγονται από την οικονομία. Είναι το ευρύτερο μέτρο οικονομικής δραστηριότητας και ο βασικός δείκτης υγείας της οικονομίας. Μια τιμή υψηλότερη του αναμενόμενου θα πρέπει να ληφθεί ως θετική/ισχυρή για το δολάριο Καναδά, ενώ μια χαμηλότερη του αναμενόμενου τιμή θα πρέπει να ληφθεί ως αρνητική/πτωτική για το δολάριο Καναδά.

  USD (Δολάριο). Ο Δείκτης Κατασκευών του Ινστιτούτου Διαχείρισης Προσφοράς (ISM) παρακολουθεί την κατασκευαστική δραστηριότητα του προηγούμενου μήνα. Αυτά τα στοιχεία θεωρούνται πολύ σημαντικά και αξιόπιστα από οικονομικής πλευράς. Αν η τιμή του δείκτη είναι κάτω από 50, λόγω μείωσης της δραστηριότητας, τείνει να είναι ενδεικτική οικονομικής ύφεσης, ιδιαίτερα αν η τάση συνεχιστεί για αρκετούς μήνες. Μια τιμή πάνω από 50 τείνει να είναι ενδεικτική οικονομικής ανάπτυξης. Ο Δείκτης είναι αποτέλεσμα μιας μηνιαίας έρευνας σε πάνω από 400 εταιρείες σε 20 βιομηχανίες σε 50 πολιτείες. Η κορυφαία ποιότητα του Δείκτη έχει αποδειχθεί στο πέρασμα του χρόνου. Μια τιμή υψηλότερη του αναμενόμενου θα πρέπει να ληφθεί ως θετική/ισχυρή για το δολάριο ΗΠΑ, ενώ μια χαμηλότερη του αναμενόμενου τιμή θα πρέπει να ληφθεί ως αρνητική/πτωτική για το δολάριο ΗΠΑ.

  EUR (Ευρώ). O Mario Draghi (γεννημένος στις 3 Σεπτεμβρίου 1947) είναι Ιταλός τραπεζίτης και οικονομολόγος που διετέλεσε διοικητής της Τράπεζας Ιταλίας και διαδέχθηκε τον Jean Claude Trichet ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ως επικεφαλής της ΕΚΤ, που ελέγχει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια, έχει περισσότερη επιρροή στην αξία του ΕΥΡΩ από κάθε άλλο. Τα σχόλιά του μπορεί να καθορίσουν μια βραχυπρόθεσμη θετική ή αρνητική τάση.

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

  Καμία δημοσίευση για προβολή