Οι φόβοι για νέα lockdown στις οικονομίες Ευρώπης και ΗΠΑ οδήγησαν σε πτώση τη Wall Street

Oι φόβοι για νέα lockdown στις οικονομίες οδήγησαν σε πτώση τη Wall Street.

H αύξηση των κρουσμάτων σε ΗΠΑ και Ευρώπη και οι φόβοι για νέα lockdown στις οικονομίες οδήγησαν σε πτώση τη Wall Street.

Με βαριές απώλειες, αλλά μακριά από τα χαμηλά της ημέρας ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας ο βιομηχανικός Dow Jones και ο ευρύτερος S&P 500, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατόρθωσε να “μαζέψει” το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του την τελευταία ώρα των συναλλαγών.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 509,72 μονάδες (-1,84%) και υποχώρησε στις 27.147,70 μονάδες. Ο S&P 500 διολίσθησε 38,41 μονάδες (-1,16%) στις 3.281,06 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε μόλις 14,48 μονάδες (-0,13%) και έκλεσε στις 10.778,80 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones μόλις τέσσερις έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 26 με αρνητικό Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Apple με άλμα 3,03% στα 110,08 δολ. και ακολούθησαν η Walmart στα 137,07 δολ. με κέρδη 1,32% και η Microsoft στα 202,54 δολ. με άνοδο 1,07%.

Οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση ήταν η American Express (5,09%), η Dow (-4,88%), και η 3M (-4,83%).

Το κλίμα επιβάρυναν σήμερα και κάποια δημοσιεύματα που φέρουν μεγάλες τράπεζες όπως η HSBC και η Standard Chartered, μεταξύ άλλων, να διεξάγουν συναλλαγές με πελάτες που είναι ύποπτοι για εμπλοκή σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και σε άλλες μορφές παράνομων δραστηριοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι οι Dow Jones, S&P και Nasdaq υποχώρησαν για τρίτη διαδοχική εβδομάδα. Αυτή ήταν η μακροβιότερη εβδομαδιαία πτώση από το 2019. Επίσης ο Nasdaq πλέον κινείται σε επίπεδα διόρθωσης καθώς έχει χάσει περίπου 11% από τα πρόσφατα υψηλά.

Ανησυχίες ότι οδεύουμε ολοταχώς στην υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων

«Ο σημαντικότερος λόγος της πτώσης στις χρηματιστηριακές αγορές είναι οι ανησυχίες ότι οδεύουμε ολοταχώς στην υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζει ο χειμώνας», σχολίασε ο Matt Maley, επικεφαλής στρατηγικής της Miller Tabak.

Στο μεταξύ, σταμάτησαν ξανά οι δοκιμές για το εμβόλιο της AstraZeneca καθώς και δεύτερος συμμετέχων στις δοκιμές – και πάλι γυναίκα- εμφάνισε σοβαρή νευρολογική ασθένεια, με την εταιρεία ωστόσο να μην δίνει λεπτομέρειες για τη νόσο, κάτι που προκαλεί την ανησυχία των ειδικών.

Στο εταιρικό μέτωπο, την εξαγορά της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών ZeniMax Media, της μητρικής εταιρείας της Bethesda Softworks, ανακοίνωσε η Microsoft τη Δευτέρα. Το εν λόγω deal ανέρχεται στα 7,5 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ZeniMax Media, Robert Altman, η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών είχε στενή συνεργασία με τη Microsoft εδώ και δεκαετίες και αυτή η συμφωνία είναι μια φυσική εξέλιξη αυτών των ετών που συνεργάζονται.

  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI «βούλιαξε» 4,4% στα 39,31 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 2,1% στα 1.909 δολ./oz.
  • Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 0,66%.
  • Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,6%σε σχέση με το ευρώ στο 1,1769 δολ. από 1,1842 την προηγούμενη εβδομάδα.

Καμία δημοσίευση για προβολή