Οι Ιρανικές Αρχές ξεκίνησαν τις συλλήψεις των υπαιτίων για τη συντριβή του αεροσκάφους των Ουκρανικών αερογραμμών

Οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν κάποιους που φέρονται ότι εμπλέκονται στο δυστύχημα του ουκρανικού αεροσκάφους.

Η Τεχεράνη ομολόγησε ότι κατέρριψε το αεροσκάφος με πύραυλο “από λάθος”, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικαστικού σώματος Γκολαμχουσέιν Ισμαϊλι χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Το Σάββατο 11/1, ο ιρανικός στρατός παραδέχτηκε ότι κατέρριψε από λάθος ένα ουκρανικό αεροσκάφος, σκοτώνοντας τους 176 επιβαίνοντες σε αυτό. Την ίδια ημέρα, διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους καταγγέλλοντας τη στάση της κυβέρνησης που αρχικά είχε αρνηθεί ότι έφερε οποιαδήποτε ευθύνη για τη συντριβή του Μπόινγκ.

Το Ιράν θα τιμωρήσει όλους όσους ευθύνονται για την κατάρριψη από λάθος του ουκρανικού επιβατικού αεροπλάνου, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, σημειώνοντας ότι το “τραγικό περιστατικό” θα ερευνηθεί σε βάθος.

“Ήταν ένα ασυγχώρητο λάθος (…) δεν μπορεί να ευθύνεται ένας μόνον άνθρωπος για την συντριβή του αεροπλάνου”, σημείωσε.

“Η παραδοχή από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις του λάθους τους είναι ένα καλό πρώτο βήμα (…) Θα πρέπει να διαβεβαιώσουμε τους ανθρώπους ότι δεν θα συμβεί ξανά”, σημείωσε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του “είναι υπόλογη απέναντι στο ιρανικό και τα άλλα έθνη που έχασαν ζωές στη συντριβή του αεροπλάνου”.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ